Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Εργα οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία σε όλη τη χώρα

Εργα οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία σε όλη τη χώρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εργα οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία σε όλη τη χώρα

Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης: Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, που βασίστηκε στις Μελέτες Επεμβάσεων Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», αφορά 60 μελέτες που καλύπτουν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας και οδικά τμήματα μήκους 15.000χλμ. (4.200χλμ. εθνικών οδών και 10.800 χλμ. περιφερειακών οδών, αναδεικνύοντας περίπου 7.000 επικίνδυνες θέσεις, που εκτείνονται σε 2.500 χλμ. του οδικού δικτύου, σε 80 οδικούς άξονες.

Το ΠΕΒΟΑ περιλαμβάνει εργασίες σε επικίνδυνες θέσεις σε όλη τη χώρα, που δεν αποτελούν συντήρηση του οδικού δικτύου, αλλά μικρής κλίμακας κατασκευαστικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης και αντικατάστασης του οδικού εξοπλισμού (διαγράμμιση, σήμανση οδών, στηθαία ασφαλείας, μονάδες απόσβεσης ενέργειας, εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικές κ.λπ.), βελτιώσεις υποδομής (διαπλάτυνση οδοστρώματος, αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος, ασφαλτοτάπητες, αντιολισθηρή, έργα αποχέτευσης, τάφροι, ερείσματα, νησίδες πεζοδρομιών κλπ.), αλλά και διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων.

Τα χρήματα θα προέλθουν από τη δανειακή σύμβαση 450 εκατ. ευρώ, που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, το οποίο έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Προχωράμε, λοιπόν, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επεμβάσεων στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο  όλης της χώρας,» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

 

 

Δημήτρης Μπαλής

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text