Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 27/11/2020) η επέλαση της φθινοπωρινής ανοδικής τάσης με τον ΓΔ να υπερπηδά και τις 730 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 27/11/2020) η επέλαση της φθινοπωρινής ανοδικής τάσης με τον ΓΔ να υπερπηδά και τις 730 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός της αγοράς (οφειλόμενοι στο εμβόλιο και στο τραπεζικό QE) συνεχίζονται ασυγκράτητοι με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέα άνοδο +1,30% (στις 736 μονάδες, στις 4.10 μμ) με αρκετό τζίρο, κοντά στα 80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με ηπιότερες ανόδους σε νέα υψηλά στην Ευρώπη.

Στο γράφημα βλέπουμε το φοβερό ράλι του ΓΔ , +30% μέσα σε ένα μήνα ακριβώς. Η αγορά έχει πλέον καταστεί υπεραγορασμένη και ελκυστική για «ρευστοποίηση κερδών» από τους βραχυχρόνιους η οποία δεν ξέρουμε πότε θα γίνει.

Εμείς βαστάμε τις υψηλές long θέσεις μας όσο ο ΓΔ θα συνεχίζει να ανεβαίνει με ζιγκ ζαγκ (trend following tactics) αναμένοντας ίσως και τις 800 μονάδες του ΓΔ στο τέλος του έτους.

Θα προβληματιστούμε μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει ένα πολύ άσχημο ημερήσιο κλείσιμο χειρότερο του -4% ή αν σημειώσει μεγάλο καθοδικό retracement χειρότερο του -33% από την κορυφή κλείνοντας κάτω των 660 μονάδων ενώ σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε αν στην πορεία σχηματίσει ο ΓΔ, σε υψηλότερα ή χαμηλότερα από τα παρόντα επίπεδα, έναν πυθμένα – Χαμηλό 20 ημερών και ύστερα τον διασπάσει καθοδικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται αυτή την στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 12 από τις 35 ανοδικές μετοχές σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι ο ΟΠΑΠ με μεγάλη άνοδο +7,13% αυτή τη στιγμή με όγκο 1,27 εκατ τεμαχίων σημειώνοντας νέο υψηλό τετραμήνου.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου – μεσοχρόνιου στροφέα ή του αγκιστριού τους (τις πρώτης επόμενης τοπικής κορυφής μετά την ανοδική διάσπαση στροφέα) δίνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΛΑΜΔΑ και ΙΝΤΚΑ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΚΑΤ, ΦΡΙΓΟ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά τετραμήνου πετυχαίνουν σήμερα πολλές μετοχές όπως οι, ΟΠΑΠ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ, ΔΕΗ , ΓΕΚΤ, ΟΛΘ, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ , ΑΤΤ, ΕΥΘΡΩΒ, ΠΛΑΙΣ, ΜΥΤΙΛ και ΑΔΜΗΕ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού διμήνου και ούτε κάποια μετοχή σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου.

Δείκτης τραπεζών : όλο και πλησιάζει το θερινό υψηλό των 397 μονάδων (τρέχον 396, +1,66%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text