Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ιταλία: Εγκρίθηκε νέο πακέτο στήριξης €8 δισ.

Ιταλία: Εγκρίθηκε νέο πακέτο στήριξης €8 δισ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιταλία: Εγκρίθηκε νέο πακέτο στήριξης €8 δισ.

Πράσινο φως για το τέταρτο πακέτο στήριξης της ιταλικής οικονομίας άναψε η κυβέρνηση Κόντε, με στόχο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από τους τελευταίους περιορισμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το πακέτο είναι ύψους 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Προβλέπει την παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και επεκτείνει τη διανομή μετρητών προς εργαζομένους στον τουρισμό και τον καλλιτεχνικό κλάδο, που επλήγησαν από την πανδημία.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική καταστροφή που έχει προκαλέσει η πανδημία. Επιβαρύνεται με ένα από τα υψηλότερα χρέη στον κόσμο και στηρίχθηκε σε μια σημαντική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αξιοποιήσει τις αγορές ομολόγων.

Η ιταλική Βουλή στήριξε αυτόν τον μήνα το αίτημα της κυβέρνησης για διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας κατά 8 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα πρόσθετα μέτρα ανακούφισης.

Το Bloomberg Economics εκτιμά ότι η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,8% το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αν δεν αλλάξει κάτι με τα περιοριστικά μέτρα. Κατά το β’ τρίμηνο (δηλ. στο πρώτο lockdown που τα μέτρα περιορισμού ήταν πολύ πιο αυστηρά) η συρρίκνωση έφτασε το 13%.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ενέκρινε πακέτο στήριξης ύψους 100 δισ. ευρώ κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Η όποια πρόσθετη δαπάνη αναμένεται να στείλει το χρέος πάνω από το 160% του ΑΕΠ ως το τέλος του χρόνου.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text