Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Τρίτης, 1/12/2020

Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Τρίτης, 1/12/2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Συνεχίστηκε και σήμερα το ξέφρενο ράλι του ΓΔ (+2,90%, στις 758 μονάδες με μεγάλο τζίρο 137 εκατ) φτάνοντας σε απόσταση +34,5% από το χαμηλό 30 ημερών

 

Τέτοιες εκρήξεις έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν, τουλάχιστον 20 φορές στο ΧΑ κατά την τελευταία 30ετία, στις αρχές, στη μέση, ή στο τέλος κύριας ανοδικής τάσης, οπότε δεν μπορούμε να αποφανθούμε αν θα συνεχισθεί ή όχι η τρέχουσα έκρηξη (λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να βρισκόμαστε στην μέση bull market).

 

Εμείς είμαστε σχεδόν πλήρως αγορασμένοι και το θέμα είναι το που θα τοποθετήσουμε τα κυλιόμενα stop loss. Ελλείψει ευδιάκριτου εντός του 30ήμερου ράλι πυθμένα, θα θέσουμε στοπ στο 33% του ράλι (στις 690 μονάδες) και στο 50% (στις 650 μονάδες).

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 690 ή, να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 700 μονάδες, δεν θα έχουμε πρόβλημα.

 

 

 

Στρατηγική για αύριο, 2/12/20

 

Το ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα οι 40 από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε ενώ το 40% των ανοδικών έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η εκτίναξη των τραπεζών (ΔΤΡ +9,94% στις 440 μονάδες) καθώς προχωρά αποφασιστικά το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης των τραπεζών είτε με πωλήσεις των κόκκινων δανείων σε εισπρακτικές εταιρίες, είτε με σύσταση μιας κρατικής bad bank που θα αγοράσει σε χαμηλές τιμές τα εν λόγω δάνεια.

 

Γενικά, η αγορά δείχνει πολύ δυνατή αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν οι πωλήσεις των κερδισμένων βραχυχρονίων (ή και κάποια αρνητική είδηση) που θα προκαλέσουν την αναμενόμενη διόρθωση.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα περίπου


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text