Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Στα 40 ευρώ η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ, στα 10 ευρώ για το rapid

Στα 40 ευρώ η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ, στα 10 ευρώ για το rapid

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα 40 ευρώ η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ, στα 10 ευρώ για το rapid

Τη δυνατότητα να βάζει σε διατίμηση τρόφιμα και άλλα προϊόντα, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.ά. που θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία, τη διατροφή και την επιβίωση και όχι μόνο τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, βάσει της οποίας θα εκδοθεί στη συνέχεια υπουργική απόφαση με την οποία θα τίθεται μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή μόνο στα τεστ ανίχνευσης της COVID-19, είχε προαναγγείλει από την περασμένη Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Περιστολή του λαθρεμπορίου – Κύρωση του πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης, έπειτα από εισήγηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για τα ακόλουθα αγαθά και υπηρεσίες: αγαθά ή υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, τεστ ανίχνευσης ιού ή οποιουδήποτε άλλου ισοδύναμου μέτρου, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης.

Η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα προβλέπει μέγιστη τιμή 40 ευρώ για το τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) και 10 ευρώ για το rapid test.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text