Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Protergia: Είσοδος του Μυτιληναίου στην ηλεκτροκίνηση

Protergia: Είσοδος του Μυτιληναίου στην ηλεκτροκίνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις 18 Δεκεμβρίου, στη Γενική Συνέλευση της Mytilineos, η θυγατρική της, Protergia, θα έχει την «τιμητική» της. Το καταστατικό της θα τροποποιηθεί, συμπεριλαμβάνοντας στο σκοπό της ένα νέο τομέα στον οποίο θέλει να πρωταγωνιστήσει: Είναι η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, είναι το μέλλον της κίνησης στην Ελλάδα.

Για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, μία κορυφή, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή. Γι' αυτό και η Protergia, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία ενέργειας στην Ελλάδα -με περισσότερους από 250.000 πελάτες- κάνει «άνοιγμα» στο χώρο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό -τι άλλο- την κορυφή και σε αυτόν. Ήδη, έχουν υπογραφεί οι νέες συμφωνίες, όμως οι πρώτες μέρες του 2021 θα φέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Deal», μια «καταιγίδα» νέων deals που θα εδραιώσουν τη θέση της ως πρωταγωνιστή και στην ηλεκτροκίνηση. Πώς θα γίνει αυτό;

Το πλαίσιο

Η θυγατρική της Mytilineos έχει ήδη υπογράψει μια συμφωνία για ανάπτυξη φορτιστών στο Δήμο Αθηναίων και αναμένεται σειρά άλλων deals με Δήμους, Οργανισμούς, αλυσίδες και εταιρίες. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συμφωνίες παρόμοιες με αυτή του Δήμου Αθηναίων με τον οποίο η Protergia αναπτύσσει δίκτυο 25 φορτιστών, ενώ ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να «φιλοξενήσουν» στις εγκαταστάσεις τους superchargers και φορτιστές της Protergia.

Πηγές της εταιρίας επισημαίνουν στη «Deal» ότι η επιδίωξη της πρώτης θέσης στην ηλεκτροκίνηση γίνεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο, είναι η ανάπτυξη του δικτύου της Protergia, ενώ σε δεύτερο επίπεδο, ακολουθούν συνεργασίες end to end. Σκοπός, εδώ, είναι ο πελάτης να έχει ολοκληρωμένο πακέτο και ολοκληρωμένη υπηρεσία στα χέρια του, που θα αφορά και το σπίτι και το αυτοκίνητο με την αγορά του κ.λ.π. Σε τρίτη φάση η Protergia δίνει βάση στην ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών με φορείς σε όλη τη χώρα, ώστε η κάλυψη να είναι πλήρης.

Χαρακτηριστικές είναι οι συνεργασίες που «τρέχει» ήδη η Protergia με τη Fortisis και το δίκτυο ΦΟΡΤΙΖΩ που διαθέτουν ήδη πολύχρονη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, (ενώ παράλληλα επενδύει και σε δικό της δίκτυο σε ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους), καθώς και με το δίκτυο της Kosmocar (Volkswagen). Στο δεύτερο, μάλιστα, δίνονται και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αφού, με την αγορά ενός η VW e-Up!, η Protergia παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο (10 χιλιάδες χιλιόμετρα), δωρεάν οικιακό ταχυφορτιστή, ενώ με το πρόγραμμα e-protergia οικιακό θα παρέχει έκπτωση 21% χωρίς εγγύηση.

Οι superchargers

Για τους βαθείς γνώστες της ηλεκτροκίνησης, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα. Δεν αρκούν, λοιπόν, πολλοί φορτιστές, αλλά χρειάζεται και η παροχή ενέργειας που θα φορτίζει σε ταχύτερο χρόνο τα αυτοκίνητα, ώστε να υπάρχει ο μικρότερος δυνατός χρόνος αναμονής. Πηγές από την Protergia αναφέρουν ότι οι superchargers υπερταχείας φόρτισης (υπάρχουν ελάχιστοι σήμερα στην Ελλάδα) δεν είναι κάτι που η εταιρία προσδιορίζει ως «μελλοντικό».

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του ολοκληρωμένου πακέτου, η Protergia θα χρησιμοποιεί τις κορυφαίες λύσεις φόρτισης, ώστε να παρέχει στους πελάτες που θα επιλέγουν το δίκτυό της, τις καλύτερες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η επιδίωξη, άλλωστε, είναι δυναμική είσοδος της Protergia στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, ώστε να φτάσει η εταιρία στο επίπεδο που είναι στην παροχή ενέργειας και η σωστή λειτουργία, κατανομή και το πλήθος των φορτιστών δεν θα μπορούσαν παρά να εξυπηρετούν αυτή την επιδίωξη

Έτσι, δυναμικές αναμένονται να είναι και οι ανακοινώσεις που έρχονται στις αρχές του νέου έτους, όπου η εταιρία θα παρουσιάσει νέο λογότυπο για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αλλά και τις καινούριες συμφωνίες με Δήμους και επιχειρήσεις στη χώρα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση αλλάζει το καταστατικό της εταιρίας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιεί όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΝΤ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ

«Μονόδρομος η στροφή στην καθαρή ενέργεια»

«Η στροφή προς τις καθαρές μορφές ενέργειας είναι μονόδρομος». Με αυτά τα λόγια, ο γενικός διευθυντής της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπή, «καλωσόρισε« τη συνεργασία της εταιρίας με την Kosmocar, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του ομίλου VAG στην Ελλάδα και έδωσε το σήμα για επέκταση της Protergia στην ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Μπενρουμπή, «ήδη αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα βενζίνης από το 2025, δηλαδή σε μόλις μια οκταετία«.

Όπως τόνισε από την πλευρά της η κυρία Βίβιαν Μπουζάλη, διευθύντρια Επικοινωνίας του ομίλου Μυτιληναίος, «στόχος μας είναι να φέρουμε την ηλεκτροκίνηση σε όλους. Το αυτοκίνητο με την επιδότηση του ταχυφορτιστή μπορεί να το αποκτήσει κάποιος, ασχέτως αν δεν είναι πελάτης της Protergia». Οι δύο εταιρίες δεν αποκλείεται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με ανάλογες παροχές και σε περισσότερα μοντέλα στο μέλλον.

 

Πηγή: dealnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text