Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Επεκτείνει τα moratoria στα δάνεια η ΕΒΑ ως τις 31 Μαρτίου

Επεκτείνει τα moratoria στα δάνεια η ΕΒΑ ως τις 31 Μαρτίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επεκτείνει τα moratoria στα δάνεια η ΕΒΑ ως τις 31 Μαρτίου

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή να δώσει πίστωση χρόνου έως τις 31 Μαρτίου στις αναστολές πληρωμών δόσεων. Θέτει ως όρο, τα δάνεια που θα ενταχθούν, να μην τελούν σε αναστολή πάνω από εννέα μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) αποφάσισε να παρατείνει μέχρι 31 Μαρτίου το δικαίωμα των τραπεζών της Γηραιάς Ηπείρου να θέτουν σε αναστολή την καταβολή δόσεων δανείων.

H αρχή σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο ρόλος των τραπεζών είναι να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της ροής χρήματος προς τους πελάτες και ότι αυτή η απόφαση αναγνωρίζει τις «εξαιρετικές» συνθήκες που δημιουργεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο η απόφαση της EBA συνοδεύεται και με την υιοθέτηση περιορισμών που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν ότι τα moratoria θα περιοριστούν στο να καλύψουν το κενό ρευστότητας των δανεισμένων που προκάλεσε η επιστροφή των lockdown.

Ετσι μπορούν να επωφεληθούν μόνο δάνεια που έχουν τεθεί σε αναστολή πληρωμής δόσης για λιγότερο από εννέα μήνες στο σύνολο, περιλαμβανομένων προηγούμενων ανάλογων ρυθμίσεων.

Οι τράπεζες καλούνται να υποβάλουν στις εποπτικές αρχές στοιχεία για τα σχέδια για τον υπολογισμό ότι τα ανοίγματα που υπόκεινται σε αναστολή πληρωμών δεν θα γίνουν «μη πιθανό να εξοφληθούν». Όπως, δε, σημειώνει, αυτό θα επιτρέψει στις εποπτικές αρχές να αναλάβουν τις ανάλογες δράσεις.

 

Πηγή: multinews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text