Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πράσινο φως από ΣτΕ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας

Πράσινο φως από ΣτΕ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πράσινο φως από ΣτΕ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας

Νέα δεδομένα έχουμε στον πολύκροτο διαγωνισμό για την διαχείριση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, απερρίφθη η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ που διαχειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια το ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Τα τρία σχήματα που διεκδικούν το μεγάλο αυτό συμβόλαιο της ΕΥΔΑΠ είναι:

-Suez – ΤΕΡΝΑ- Ιntrakat

-Μυτιληναίος – Χ.Κωνσταντινίδης- ACEA

-ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ- ΕΡΓΟΤΕΜ

Η επιτροπή του διαγωνισμού είχε προτείνει την αποκλεισμό των δύο άλλων σχημάτων της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των Γάλλων της Suez αλλά και των ελλήνων συνεταίρων τους και η υπόθεση έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο διαγωνισμός ουσιαστικά πάγωσε για ένα διάστημα και τελικά η ΕΥΔΑΠ βασισμένη σε γνωμοδότηση του ΤΕΕ είχε ζητήσει επιπρόσθετες διευκρινίσεις από τα δύο άλλα σχήματα, τα οποία είχαν αρχικά αποκλεισθεί. Αυτό προκάλεσε την προσφυγή της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ κατά αυτής της απόφασης.

Πλέον μετά και από αυτό το αποτέλεσμα ο διαγωνισμός οριστικά προχωρά και με τους 3 διεκδικητές. Τώρα από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΥΔΑΠ θα λάβει τις διευκρινίσεις επί των προσφορών των 3 σχημάτων και ακολούθως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των τεχνικών προσφορών.

Στη συνέχεια, ανάλογα με το αποτέλεσμα των τεχνικών προσφορών, θα οριστεί ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών για να αποκαλυφθεί ποιος θα είναι ο νέος ανάδοχος που θα αναλάβει για τα επόμενα χρόνια τη διαχείριση της Ψυττάλειας. Βέβαια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθούμε ενόψει νέων προσφυγών μετά τις τεχνικές προσφυγές, όπως αντίστοιχα έχει γίνει σε άλλους διαγωνισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας ίσως να έχει δρόμο ακόμα..

Ποιες διευκρινίσεις ζητούνται

Με βάση την απόφαση της ΕΥΔΑΠ από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑBΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, ζητειται να προσκομιστούν από το μέλος της κοινοπραξίας ΕΡΓΟΤΕΜ, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις για το έτος 2018.

Από την κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-SUEZ-TEΡNA ζητείται να προσκομιστούν διευκρινίσεις σχετικά με τις εγκαταστάσεις που ο δηλωθείς ως διευθυντής έργου κ. Jean Murcia απέκτησε την επικαλούμενη εμπειρία του ώστε να γίνει σαφές ότι αυτές περιλαμβάνουν την “αφαίρεση θρεπτικών αζώτου και φωσφόρου” όπως απαιτεί η προκήρυξη του έργου.

Δεύτερον, ζητά να κατατεθεί ο ακαδημαϊκός τίτλος σπουδών του δηλωμένου ως Συντονιστή Τμήματος Λειτουργίας κ. Thierry Lebrun που να πιστοποιεί την κατοχή των ακαδημαϊκών  γνώσεων και επαγγελματικών δικαιωμάτων που απαιτεί η Διακήρυξη. Παράλληλα από το μέλος της κοινοπραξίας Suez International ζητάτε να διευκρινιστεί αν τα πιστοποιητικά ISO καλύπτουν τις απαιτούμενες από την Διακήρυξη δραστηριότητες.

Πέντε διευκρινίσεις ζητά η ΕΥΔΑΠ και από την κοινοπραξία Μυτιληναίος- Κωνσταντινίδης-ΑCΕΑ για την συνέχισή της στο διαγωνισμό. Από το μέλος του κοινοπρακτικού σχήματος ACEA να προσκομίσει στοιχεία ότι ήταν φορολογικά ενήμερη κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού και να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Επιπρόσθετα ζητείται να προσκομιστούν διευκρινίσεις σε  σχέση με τις ασάφειες που προκύπτουν στα δικαιολογητικά στα αγγλικά και στην ελληνική μετάφραση, τίτλοι σπουδών και επαγγελματική εμπειρία του Συντονιστή Τμήματος Λειτουργίας,  όπως επίσης και αν η εταιρεία ως φορέας τεχνικής και επαγγελματικής τεχνογνωσίας της κοινοπραξίας έχει την υποχρέωση να εκτελέσει τις εργασίες που σχετίζονται με το έργο.

 

Πηγή: mikrometoxos.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text