Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Fed (Beige Book): Αυξάνονται οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας

Fed (Beige Book): Αυξάνονται οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Fed (Beige Book): Αυξάνονται οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας

Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παρέμεινε μέτρια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης σε περιοχές όπου τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αναφέρει η τελευταία έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book..

"Οι περισσότερες περιοχές χαρακτηρίζουν την οικονομική επέκταση ως ήπια ή μέτρια", αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Η έκθεση βασίζεται σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed έως και τις 20 Νοεμβρίου.

"Τέσσερις περιφέρειες έκαναν λόγο για μικρή ή καθόλου ανάπτυξη, ενώ πέντε επεσήμαναν ότι η δραστηριότητα παρέμεινε κάτω από τα προ-πανδημίας επίπεδα τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς", σημειώνει η έκθεση της Fed.

Όπως αναφέρει, ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί απότομα από τα τέλη Οκτωβρίου. Η αύξηση αυτή οδηγεί ορισμένες πόλεις και πολιτείες να εφαρμόσουν ξανά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας. Εν τω μεταξύ, η έλευση του χειμώνα σε μεγάλο μέρος της χώρας μειώνει επίσης την οικονομική δραστηριότητα, καθώς δραστηριότητες που επιβάλλονται από την πανδημία, όπως το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους καθίστανται αδύνατες.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text