Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Tesla: Νέα αναβάθμιση από την Goldman Sachs – Στα 780 δολ. η τιμή στόχος

Tesla: Νέα αναβάθμιση από την Goldman Sachs – Στα 780 δολ. η τιμή στόχος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άλμα καταγράφει η μετοχή της Tesla, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Goldman Sachs, σε ακόμη μία θετική εξέλιξη για την αυτοκινητοβιομηχανία του Ίλον Μασκ.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναθεώρησε σε buy από neutral προηγουμένως, τη σύσταση για τη μετοχή της Tesla, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 780 δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή, πολύ γρήγορα, αποτυπώθηκε και στο ταμπλό της pre-market της Wall Street, με τη μετοχή της εταιρείας να αυξάνεται άνω του 3%.

Άλλωστε, από τις αρχές του 2020, η μετοχή της Tesla έχει καταγράψει σωρευτική άνοδο σχεδόν 600%, κάτι το οποίο οφείλεται και στην επικείμενη είσοδό της στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.

Σύμφωνα με το σημείωμα της Goldman Sachs, η μετατόπιση της εταιρείας προς την τεχνολογία των μπαταριών επιταχύνεται και θα ολοκληρωθεί πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τους αρχικούς απολογισμούς.

Ταυτόχρονα, οι τιμές των μπαταριών, ένα κρίσιμο μέγεθος για την τελική τιμή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, υποχωρούν ταχύτερα του αναμενομένου, ενώ ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις υιοθετούν υψηλότερους στόχους για το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών Ι.Χ.

Όλα αυτά, όπως εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, συνεισφέρουν τα μέγιστα στη βελτίωση των προοπτικών πωλήσεων και εσόδων της Tesla.

Όφελος θα προκύψει, παράλληλα, και στο ενεργειακό τμήμα της εταιρείας, το οποίο ασχολείται με την εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων. «Η στροφή προς πολιτικές μηδενικών εκπομπών αερίου και καθαρής ενέργειας, επιταχύνουν την αγορά της ηλιακής ενέργειας» εξηγεί, χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η μετοχή της Tesla απολαμβάνει 11 συστάσεις «sell», 10 συστάσεις «hold», 11 συστάσεις «buy» και μία σύσταση «strong buy» από τους αναλυτές.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text