Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάσαμε - Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η Ελλάδα αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη σε όλη την Ευρώπη καθώς στο γ΄ τρίμηνο του 2020 εμφάνισε την μεγαλύτερη ύφεση σε ετήσια βάση και την μικρότερη ανάκαμψη σε τριμηνιαία βάση σε όλη την  Ευρώπη. Η Ελλάδα στο γ΄ τρίμηνο του 2020 εμφάνισε ύφεση -11,7% σε ετήσια βάση και ανάκαμψη +2,3% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020.

Οι επιδόσεις αυτές είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη ενώ μας ξεπέρασε και η Τουρκία αποτιμώμενη σε εθνικό νόμισμα. Την ίδια στιγμή ακόμη και χώρες όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία είχαν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα. Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις και με βάση την ύφεση που θα υπάρξει και στο δ΄ τρίμηνο του 2020 η συνολική ύφεση δεν θα διαμορφωθεί στο -10,5% που έχει εκτιμηθεί αλλά στο -11,6%. Η Ελλάδα στο α΄ τρίμηνο 2020 παρήγαγε ΑΕΠ 41,4 δισεκ. στο β ΄ τρίμηνο 39 δισεκ. στο γ΄ τρίμηνο 40,3 δισεκ. ενώ πιθανό να επιτευχθεί ΑΕΠ 40 δισεκ. και το δ΄ τρίμηνο προσεγγίζοντας τα 160,7 δισεκ. ή 161 δισεκ. συνολικά την χρονιά. Για το 2021 αναμένεται ανάκαμψη +2,5% άπαξ και η Ελλάδα θα επιστρέψεις την κανονικότητα από το β΄6μηνο του 2021. (εδώ)

 

Νέο κύμα ανόδου στις αγορές ομολόγων πυροδοτεί η φημολογούμενη παράταση κατά ένα χρόνο, του προγράμματος PEPP της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η τελική απόφαση της ΕΚΤ είναι πιθανόν να συνοδεύεται με αύξηση του συνολικού κονδυλίου που θα διαθέσει η ΕΚΤ για τις αγορές κρατικών ομολόγων - συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών - στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζει για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας. Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλαν και οι δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου, Πάολο Τζεντιλόνι, o οποίος διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα προωθήσει το χρηματοδοτικό πακέτο των 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας. Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,048%, του 10ετούς στο 0,63% από 0,69%, και του 15εοτύς στο 0,856% από 0,94%. Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου, η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2159 δολ. (εδώ)

 

Εντυπωσιακά αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα, τις ελληνικές τράπεζες και πολλές ελληνικές εισηγμένες, όπως αυτό καταγράφηκε στο τετραήμερο συνέδριο της Wood, Winter Wonderland Conference, κάτι που άλλωστε ήδη έχει φανεί και από το ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο μετράει πέντε εβδομάδες ανόδου, με τον Γενικό Δείκτη να έχει εκτοξευθεί κατά 40%. Οι αναδυόμενες αγορές θεωρούνται από τους αναλυτές το καλύτερο «στοίχημα» για το 2021. Για το 2021 οι επενδυτές βλέπουν στροφή από τις μετοχές των εταιρειών που επωφελήθηκαν από την τηλεργασία προς τις μετοχές “ανάπτυξης”. Έτσι αναμένονται ισχυρές εισροές στον κλάδο, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί και αναδυόμενη αγορά». (εδώ)

 

Μετά τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε η θερινή σεζόν και τα εποχικά ξενοδοχεία, και η χειμερινή περίοδος θεωρείται με τη σειρά της ολοκληρωτικά χαμένη. Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εννεάμηνο δείχνουν βουτιά στα τουριστικά έσοδα σχεδόν 80% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Έφτασαν ειδικότερα τα 3,509 δισ. ευρώ και δεν αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, καθώς ήδη από τον Οκτώβριο ο τουριστικός χώρος μπήκε εκ νέου σε επιφυλακή εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των νέων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων. Το ίδιο διάστημα πέρσι, τα έσοδα ανέρχονταν σε 16,1 δισ. ευρώ. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι φετινές εισπράξεις όπως εκτιμούν οι επιχειρηματίες θα μείνουν τελικά στο ύψος του Σεπτεμβρίου, ενώ οι συνολικές απώλειες για το τουριστικό καλάθι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προσεγγίσει τα 15 δισ. ευρώ, δεδομένου πως το 2019 οι εισπράξεις είχαν φτάσει τα 18,2 δισ. (εδώ)

 

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο τρίτο τρίμηνο η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 11,7%,  ενώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020 – όταν η ύφεση είχε φτάσει στο 14,2% - καταγράφηκε αναιμική αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία της ευρωζώνης εμφάνισε ετήσια ύφεση  μόνον 4,4%, ενώ  σε τριμηνιαία βάση υπήρξε αύξηση του ΑΕΠ κατά 12,6%. Η εικόνα αυτή, της εκρηκτικής ανάκαμψης σε τριμηνιαία βάση και της συγκρατημένης ετήσιας ύφεσης, είναι σε γενικές γραμμές ανάλογη σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας.  Τα έσοδα από τον τουρισμό στον εννεάμηνο μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήταν μόλις 3,5 δισ. ευρώ, από 16,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν πέρυσι στην ίδια περίοδο, καταγράφοντας πτώση κατά 12,6 δισ. ευρώ. Και το δεύτερο μεγάλο πλήγμα ήρθε από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, με τις μεν πρώτες να κάνουν βουτιά κατά 44,9%., τις δε δεύτερες να παραμένουν απολύτως παγωμένες. Παρά ταύτα,  το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει γιατί ο ρυθμός της ετήσιας ύφεσης, με βάση τα δεδομένα των πρώτων εννέα μηνών του 2019, είναι μονοψήφιος, στο 8,5%.  (εδώ)

 

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν τα έργα για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει επιλύσει τα ζητήματα που καθυστερούσαν την υλοποίηση έργων και προχωρά πλέον αποφασιστικά στις δημοπρατήσεις δύο νέων μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 113,5 εκ.€. 1. Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη  προϋπολογισμού 46,5 εκ.€. 2. Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος προϋπολογισμού 67 εκ.€.Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης και έγκρισης της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών για τις υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα – Δομοκός προϋπολογισμού 20 εκ.€, που αφορούν κυρίως σε αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή. Πλέον τα έργα προχωρούν, με τους διαγωνισμούς να προκηρύσσονται διαδοχικά και τις διαδικασίες δημοπράτησης να προχωρούν με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό. (εδώ)

 

Γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ για όλους φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές η κάλυψη της χώρας μας από τους δορυφόρους του προγράμματος Starlink της SpaceX αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Η είσοδος της Starlink στην αγορά υπηρεσιών σύνδεσης με το διαδίκτυο αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς αν και αναμένεται να τιμολογείται κατά τι ακριβότερα, εκτιμάται περί το 20% ακριβότερα, θα παρέχει 100% κάλυψη της ελληνικής επικρατείας και υπόσχεται ταχύτητες που φτάνουν και τα 150 mbps. To Starlink είναι ένα σύστημα δορυφόρων που κατασκευάστηκε από την SpaceX για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου. Το συνολικό κόστος του δεκαετούς έργου για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ανάπτυξη του Starlink από την SpaceX εκτιμάται περίπου στα 10 δις. δολ. (εδώ)

 

Η ισχυρή ώθηση που έδωσε ο Νοέμβριος για το Χρηματιστήριο Αθηνών άλλαξε ριζικά την εικόνα της ελληνική αγοράς, η οποία επί μήνες έχει εγκλωβιστεί στις πιέσεις, τις χαμηλές διακυμάνσεις και την υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα. Με κέρδη σχεδόν 30%, ο Νοέμβριος του 2020 αποτέλεσε και επίσημα τον καλύτερο μήνα στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα, το Χ.Α. έσπασε και άλλο ρεκόρ, καθώς σημείωσε τις υψηλότερες αποδόσεις διεθνώς τον μήνα που πέρασε.  Αν το επιτρέψει το διεθνές κλίμα, ωστόσο οι προκλήσεις του Δεκεμβρίου είναι αρκετές και μπορεί να "ταρακουνήσουν" το επενδυτικό κλίμα, με το βλέμμα να στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και τις "απαντήσεις" που μπορεί να δώσει η ΕΚΤ. Το γεγονός, ωστόσο, παραμένει πως κάτι έχει σίγουρα αλλάξει στο Χ.Α. και κυρίως το ότι έχουν επιστρέψει funds και διαχειριστές κεφαλαίων που απείχαν χρόνια, κάτι που φαίνεται άλλωστε και στον τζίρο. (εδώ)

 

Δεν είναι λίγες οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που έχουν προσφύγει στο μέτρο της λεγόμενης «επιστρεπτέας προκαταβολής». Με βάση τις πρόνοιες του μέτρου, οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν, θα εισπράξουν ένα ποσό χρημάτων το 50% του οποίου θα τους χαριστεί και το υπόλοιπο μισό θα επιστραφεί σε βάθος χρόνου και μάλιστα έναντι πολύ χαμηλού επιτοκίου. Σύμφωνα με ορκωτούς ελεγκτές: Το 50% του ποσού που δεν θα επιστραφεί θα πρέπει να απεικονιστεί λογιστικά ως έκτακτο κέρδος. Ο χρόνος λογιστικοποίησης των κερδών δεν εξαρτάται από το πότε θα εισπραχθούν τα χρήματα. Αυτό που παραμένει ανοιχτό και θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τις αποφάσεις κάθε εταιρείας, είναι αν μέσα στη χρήση του 2020 εγγραφεί το σύνολο του λογιστικού κέρδους, ή αυτό θα επιμεριστεί σε περισσότερες χρονιές. Σε κάθε περίπτωση, αρκετές εισηγμένες εταιρείες μέσα από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όχι μόνο καρπώνονται δωρεάν ένα σημαντικό ποσό, αλλά παράλληλα δανείζονται μακροπρόθεσμα και μάλιστα με πολύ ευνοϊκό επιτοκιακό κόστος. (εδώ)

 

Μετά από δυο χρόνια προσπαθειών από την Axia με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες,  την Παρευξείνια Τράπεζα και την Αττικής, οι τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα να ανακτήσουν τα κεφάλαια τους δίχως να σημειωθεί οποιοδήποτε “κούρεμα” στα δάνεια. Η συμφωνία επίσης δίνει την δυνατότητα στην Aλουμύλ την ευελιξία ώστε να πραγματοποιεί εξαγωγές σε ένα ιδιαίτερα εξαγώγιμο προϊόν. Συγκεκριμένα, οι όροι της αναδιάρθρωσης προβλέπουν την αναχρηματοδότηση όλων των υφιστάμενων ομολογιακών και διμερών συμβάσεων, ύψους 161 εκατ. ευρώ για δέκα έτη με επιτόκιο 3% με ημερομηνία λήξης την 31.12.2030. ( προηγουμένως το επιτόκιο διαμορφωνόταν σε 4,38% ). O κύκλος εργασιών της Αλουμυλ το α΄εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 111 εκατ. ευρώ, έναντι 116 εκατ. ευρώ το 2019 εμφανίζοντας μείωση 5,1%. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 8,9 εκατ. ευρώ απο 11,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 22%. Οι ταμειακές ροές ανήλθαν σε 6,4 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ απο 2,2 εκατ. ευρώ το 2019.  (εδώ)

 

Ανάμεσα στις επενδυτικές ευκαιρίες του 2021 συγκαταλέγει τη μετοχή της Motor Oil η JP Morgan. Εκτίμηση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου είναι ότι το θετικό momentum των αγορών θα συνεχιστεί και στη νέα χρονιά, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να δίνουν κέρδη 15% μέσα στο 2021. Λίγο πριν από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η JP Morgan αναβαθμίζει την Ευρωζώνη σε overweight και υποβαθμίζει τη Wall Street σε neutral. Τα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης εμφανίζουν ελκυστικές αποτιμήσεις, καθώς διαπραγματεύονται σε discount 15% έναντι της Wall Street, σημειώνει ο οίκος. Στο πλαίσιο αυτό, ανάμεσα στις μετοχές τις οποίες η JP Morgan συγκαταλέγει στις επενδυτικές ευκαιρίες της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι οι Motor Oil, Acerinox, Andritz, APPLUS, Arrow Global, ASTM, Bellway, DCC, Inchcape, LDC, Maisons du Monde, Navigator, Talgo, Taylor Wimpey, Valeo και Vectura. (εδώ)

 

Η PASAL Development Α.Ε. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του Γ΄ Τριμήνου 2020 μετά από φόρους ανήλθαν σε € 27,6 εκ. έναντι € 7,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 2,02 εκατ., έναντι ζημιών € 450 χιλ. το 2019. Η ενοποιημένη Καθαρή Θέση του Ομίλου ανήλθε σε € 18,2 εκ. έναντι αρνητικής καθαρής θέσης € 19,3 εκ. στις 31.12.2019. Τα έσοδα του Ομίλου, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, για το Γ΄ Τρίμηνο ανήλθαν σε € 1,2 εκατ. έναντι € 1,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.  Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου την 30.09.2020 διαμορφώθηκε σε € 31,7 εκατ. αντί € 31,05 εκατ. την 31.12.2019. Μετά την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων οι τραπεζικές μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου και της Εταιρείας μειώθηκαν σε € 14,6 εκ. (εδώ)

 

Λίαν συντόμως αναμένεται να εκδηλωθεί η κίνηση του team των επενδυτών για τον Ελλάκτωρα. Τα δύο στρατόπεδα από την μια η Reggeborgh ελέγχει άμεσα ή έμμεσα 30% και η πλευρά Καλλιτσάντση επίσης 30%. Η Reggeborgh έχει ένα σχέδιο να διαμελίσει τον Ελλάκτωρα στρατηγική πέραν από λανθασμένη και επικίνδυνη. Ο Ελλάκτωρας μπορεί να αποτελέσει πυλώνα καθώς ο όμιλος έχει σοβαρά περιουσιακά στοιχεία. Ο Ελλάκτωρας πρέπει να παραμείνει ως όμιλος να ενισχυθεί, να ισχυροποιηθεί και το σημαντικότερο όλων να εξυγιανθεί ώστε να διατηρηθεί ο ανταγωνισμός στην εσωτερική αγορά.  (εδώ)

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει προαναγγείλει ότι η ΕΚΤ θα λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την πανδημία, που διαθέτει «δύναμη πυρός» 1,35 τρισ. ευρώ, καθώς και του προγράμματος παροχής μακροπρόθεσμης ρευστότητας στις τράπεζες, με αρνητικά επιτόκια έως και -1%. Οι αγορές περιμένουν με αγωνία κυρίως το ποσό αύξησης του προγράμματος αγοράς τίτλων για την πανδημία. Σύμφωνα με τον οίκο Moody's, η ΕΚΤ δεν θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για μια πολύ μεγάλη αύξηση, αλλά θα αποφασίσει μια αύξηση του προγράμματος κατά 200 δισ. ευρώ. Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον των αγορών εστιάζεται στο βαθμό που ενστερνίζεται η ΕΚΤ την αισιοδοξία τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον βαθμό στον οποίο θα διατηρήσει η κεντρική τράπεζα την δέσμευση της για πολύ χαλαρές συνθήκες χρηματοδότησης.  Ακόμη παραμένουν τα ερωτήματα κατά πόσον μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα την ανοδική πορεία την στιγμή που κρίσιμα θέματα, όπως η δημιουργία μιας bad bank, παραμένουν άλυτα.  (εδώ)


Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο κρίσεις που έρχονται να τη στοιχειώσουν από το παρελθόν. Η πρώτη: η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, Η δεύτερη: το μπλοκάρισμα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου από την Πολωνία και την Ουγγαρία. Τυπικά, οι δύο χώρες έχουν προς το παρόν μπλοκάρει την έγκριση της λεγόμενης απόφασης για τους ιδίους πόρους, η οποία όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να δανειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρήματα από τις διεθνείς χρηματαγορές για να καλύψει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που είναι πλέον γνωστό ως NextGenerationEU. Το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ήταν μία ακόμα θεσμική κρίση και μία ακόμα καθυστέρηση στην έναρξη εφαρμογής ενός προγράμματος που ήδη κρίνεται υπερβολικά καθυστερημένο και οπωσδήποτε ανεπαρκές, δεδομένου ότι δεν έχει λάβει καν υπόψη τη ζημιά από το δεύτερο ευρωπαϊκό lockdown.  (εδώ)

 

Η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε πρωτοφανές πλήγμα και στις αερομεταφορές, εντούτοις οι περισσότερες κατάφεραν να επιβιώσουν. Το 2020 μετακινήθηκαν «μόλις» 1,8 δις άνθρωποι με αεροπλάνα, από 4,5 δις το 2019. Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, η δραματική αυτή συρρίκνωση του αριθμού των επιβατών κατά 60,5% οδήγησε σε πτώση του τζίρου κατά 500 δις στα 328 δις δολάρια. Οι εκτιμώμενες απώλειες ανέρχονται στα 118,5 δις δολάρια (99,9 δις ευρώ). H IATA αναμένει αύξηση της ζήτησης και σταδιακή ανάκαμψη από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα μοιραστούν άμεσα και μαζικά τα νέα εμβόλια και ότι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν και πάλι περισσότεροι άνθρωποι κάνοντας χρήση των rapid tests. Ο εκτιμώμενος τζίρος για το 2021 ανέρχεται στα 459 δις δολάρια, με τις ζημίες να περιορίζονται στα 39 δις δολάρια.  (εδώ)

 

Ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να περάσει στην ιστορία ως ένας από τους μήνες με ιστορικό ρεκόρ δραστηριότητας αρχικών δημοσίων εγγραφών. Η προσοχή στρέφεται στην εισαγωγή των μετοχών της DoorDash στην αγορά Nasdaq στις 9 του μηνός. Μία ημέρα αργότερα τα βλέμματα θα στραφούν στο πολυαναμενόμενο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Airbnb. Οι δύο startups επιδιώκουν να αντλήσουν συνολικά 6,2 δισ. δολάρια μέσω των αρχικών δημοσίων εγγραφών, εκτοξεύοντας τη συνολική δραστηριότητα του Δεκεμβρίου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς αναμένεται να υπερβεί το προηγούμενο ρεκόρ 8,3 δισ. δολαρίων που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2001 και του 2003. Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές και αναμένεται καθεμία να αντλήσει έως και 3,1 δισ. δολάρια, ποσό που τις κατατάσσει μεταξύ των πέντε κορυφαίων αμερικανικών IPOs του 2020. Στόχος της Airbnb είναι μια κεφαλαιοποίηση 42 δισ. δολαρίων, ενώ για την DoorDash ο πήχης φτάνει στα 35 δισ. δολάρια. (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text