Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα (Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020) η έκρηξη του ΓΔ από τις 564 μονάδες προ 40ημέρου στις σημερινές 791 (+40%)

Συνεχίστηκε και σήμερα (Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020) η έκρηξη του ΓΔ από τις 564 μονάδες προ 40ημέρου στις σημερινές 791 (+40%)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατά το διάστημα αυτό, ο κ. Δημόπουλος απουσιάζει εκτός Αττικής. Αυτός είναι ο λόγος για τη μη κανονική ώρα της δημοσίευσης του σχολίου του. Θα επανέλθει στην κανονική του ώρα, μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

 

Σπάνιο είναι το φαινόμενο που βιώνουμε εδώ και μερικές εβδομάδες, (7 φορές στην 30ετία εμφανίστηκε στο ΧΑ), ο ΓΔ να σημειώνει τόσο μεγάλη και συμπαγή άνοδο (κοίτα γράφημα). Και το ίδιο βλέπουμε και στον OBV της αγοράς (η μαύρη γραμμή στο κάτω γράφημα των όγκων) του οποίου η κάθετος άνοδος σημαίνει εισροή κεφαλαίων στην αγορά με πριμ (ο αγοραστής πληρώνει αδρά (premium) για να αγοράσει μετοχές από τον πωλητή).

Κανείς δεν ξέρει που θα κορυφωθεί η άνοδος. Όμως, ξέρουμε πώς θα αντιδράσουμε εμείς ακολουθώντας την στρατηγική των trend followers .

 

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 8/12/2020

Παραθέτουμε copy-paste την στρατηγική των προηγουμένων ημερών : όσο ο ΓΔ θα ανεβαίνει εμείς δεν θα πουλάμε. Ελλείψει εμφανούς πρόσφατης στήριξης εντός της ανοδικής διαδρομής ΑΒ (κοίτα γράφημα), θέτουμε κυλιόμενο στοπ στο 1/3 της εν λόγω διαδρομής δηλαδή περίπου στις 707 μονάδες. Συνεπώς, δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί είμαστε σχεδόν πλήρεις μετοχών, ούτε πωλήσεις γιατί δεν ενεργοποιείται κάποιο stop loss. .

 

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν σήμερα τον καθοδικών ενώ δύο μετοχές με προβληματικούς ισολογισμούς, οι ΑΡΑΙΓ και ΙΚΤΙΝ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με πάλι δύο μετοχές επίσης θεμελιακώς προβληματικές, τις ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, που σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν διακρίθηκε σήμερα.

Ωστόσο, αν είχαμε μετρητά θα προσέχαμε τις ΙΝΚΑΤ, ΣΑΡ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΚΡΙ που βρίσκονται κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου ή κοντά στο αγκίστρι τους, και έτσι, είναι εύκολο να δώσουν σήματα αγορών χωρίς να χαρακτηρίζονται υπεραγορασμένες ή απομακρυσμένες από τον διασπασθέντα στροφέα τους – χαμηλό 30ημέρου..

Θα επανέλθουμε αύριο, πιθανόν κατά την ίδιαν ώρα.

 

Έκπτωση € 20,00 στην ετήσια συνδρομή!
(€ 95,00 αντί € 115,00)
Η προσφορά λήγει το βράδυ της 11/12/2020
Αν είστε ήδη συνδρομητές, μπορείτε να
αγοράσετε τη συνδρομή και το 12μηνο, θα
προστεθεί και θα ξεκινήσει, μετά το
τέλος της παρούσας συνδρομής!
(εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text