Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 223 | Το απίστευτα χαμηλό επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων

Το απίστευτα χαμηλό επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το απίστευτα χαμηλό επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων

Η πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, υπήρξε εντυπωσιακή. Κατά τα φαινόμενα, το επιτόκιο θα υποχωρήσει και άλλο και θα τείνει να πλησιάσει στο "μηδέν". Όμως, δε θα πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι, η πτώση σ' αυτά τα πρωτόγνωρα επίπεδα, οφείλεται αποκλειστικά στα προγράμματα αγορών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στα πλαίσια της "επιχείρησης διάσωσης" των ευρωπαϊκών οικονομιών και κοινωνιών, από τις δραματικές συνέπειες αποτελέσματα της πανδημίας.

Όμως, τα ομόλογα εκπροσωπούν χρέος, Το οποίο θα συνεχίσει να προστίθεται στο "βουνό" χρέους που ήδη υφίσταται. Σε λίγο καιρό, η πανδημία θα περάσει. Λίγο αργότερα, θα ξεχαστεί. Όμως, το "βουνό χρέους" θα παραμένει στο παθητικό της χώρας και ο κίνδυνος για νέες περιπέτειες, θα ελλοχεύει. Θα ήταν κρίμα και ανόητο να ξανασυρθούμε σε καταστάσεις που τόσο ταλαιπώρησαν τη χώρα και καθέναν από μας, επί μια ολόκληρη δεκαετία.

 

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: