Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήμερα, Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, φαίνεται πιο καθαρά να αναχαιτίζεται ο ΓΔ από το επίπεδο των 800 μονάδων

Σήμερα, Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, φαίνεται πιο καθαρά να αναχαιτίζεται ο ΓΔ από το επίπεδο των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας προβληματίζει η σημερινή πτώση της αγοράς καθώς ο ΓΔ (-0,60%, στις 783 μονάδες, στις 4.05 μμ) δεν έχει απομακρυνθεί και δεν έχει εγκαταλείψει την πολιορκία του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων.  Ο ΓΔ θα δεχόταν σήμερα  οριακή ήττα αν έκλεινει κάτω του κυλιόμενου τοπικού πυθμένα Ρ των 774 μονάδων (-1,80% από το χθεσινό κλείσιμο), κάτι που είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί μέσα στην εναπομείνασα τελευταία ώρα της συνεδρίασης..

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Διατηρούμε την από εβδομάδων στρατηγική μας κατά την οποίαν ….« όσο ο ΓΔ θα ανεβαίνει ή θα ευρίσκεται υπό ανοδική τάση, εμείς δεν θα πουλάμε. Ελλείψει εμφανούς πρόσφατης στήριξης – Χαμηλού 20ημέρου εντός της ανοδικής διαδρομής ΑΒ (κοίτα γράφημα), θέτουμε κυλιόμενο στοπ στο 1/3 της εν λόγω διαδρομής δηλαδή περίπου στις 708 μονάδες. Συνεπώς, εμείς δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί είμαστε σχεδόν πλήρεις μετοχών, ούτε πωλήσεις γιατί ο ΓΔ απέχει πολύ από τις 708 μονάδες και επίσης δεν έχει παρουσιασθεί στο ενδιάμεσο των 700-800 μονάδων  κάποιος πυθμένας – χαμηλό 20ημέρου όπου θα θέταμε το κανονικό μεσοπρόθεσμο στοπ μας».

Μετοχές

Πτωτικά είναι τα ¾ των μετοχών αυτή τη στιγμή ενώ 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΑΛΜΥ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΡΑΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια  τους όγκους, την άνοδο τιμής και την διαγραμματική θέση (κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΠΛΑΘ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή αγκιστριών – υψηλών τριμήνου : ΟΛΘ, ΣΑΡ, ΚΡΙ, ΠΛΑΚΡ, ΙΚΤΙΝ και ΟΛΥΜΠ.

Θα επανέλθομε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text