Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή από ξένους - Ο Γ. Περιστέρης πούλησε σε διεθνείς επενδυτές το 1,9%, διατηρεί το 20,5%

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή από ξένους - Ο Γ. Περιστέρης πούλησε σε διεθνείς επενδυτές το 1,9%, διατηρεί το 20,5%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τέρνα Ενεργειακή από ξένους - Ο Γ. Περιστέρης πούλησε σε διεθνείς επενδυτές το 1,9%, διατηρεί το 20,5%

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Τέρνα Ενεργειακή όσο και στον Γιώργο Περιστέρη

Για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση από διεθνείς επενδυτές ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, Γιώργος Περιστέρης πούλησε μετοχές που κατέχει στην Ενεργειακή.

Συγκεκριμένα διέθεσε 2,198 εκατ. μετοχές ή 1,9% έναντι συνολικής αξίας 27 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα διεθνείς επενδυτές ζητούσαν να αυξήσουν τις επενδυτικές τους θέσεις στην Τέρνα Ενεργειακή, αλλά λόγω του ότι η διασπορά είναι σχετικά περιορισμένη, οι βασικοί μέτοχοι κάλυψαν τη ζήτηση.

Να τονιστεί εδώ ότι οι βασικοί μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακή είναι με 37,93% η ΓΕΚ Τέρνα, με 20,5% ο Γιώργος Περιστέρης και με 39,7% λοιποί μέτοχοι.

Image

Τις τελευταίες ημέρες μετοχές έχει πουλήσει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τέρνα Ενεργειακής Μιχαήλ Γουρζης πουλώντας το 0,86% των μετοχών της εταιρείας ή 1 εκατ. μετοχές αξίας 12,3 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτές τις κινήσεις ο Γ. Περιστέρης κατέχει το 20,5% της Τέρνα Ενεργειακής, από 22,4% προηγουμένως.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους ξένους

Η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακής στο ελληνικό χρηματιστήριο διαμορφώνεται στο 1,46 δισ. ευρώ, με τη μετοχή στα 12,5 ευρώ και παρότι βρίσκεται σε υψηλά ετών η μετοχή, το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων παραμένει υψηλό.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Τέρνα Ενεργειακή όσο και στον Γιώργο Περιστέρη, καθώς η εταιρεία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα με πολύ ισχυρό ταμείο και προς εκτέλεση έργα.

 

www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text