Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Με υψηλό όγκο συναλλαγών και χωρίς ακρότητες, η αγορά "πολιορκεί" τις 800 μονάδες

Με υψηλό όγκο συναλλαγών και χωρίς ακρότητες, η αγορά "πολιορκεί" τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Όταν ο Γενικός Δείκτης κάνει 3 απόπειρες να διασπάσει το επίπεδο των 800 μονάδων και δεν τα καταφέρνει, αυτό δεν είναι καλό, επειδή υποδηλώνει αδυναμία.

Αυτή είναι η βραχυπρόθεσμη θεώρηση και ανάγνωση των πραγμάτων.

Μια άλλη θεώρηση, πιο “αργή” και πιο “χαλαρή” λέει ότι, “δόξα τω Θεώ η αγορά βρέθηκε τόσο γρήγορα, τόσο ψηλά και άντεξε, διατηρώντας τα πολύ ικανοποιητικά κέρδη της” και "πολιορκεί" σήμερα τις 800 μονάδες, επίπεδο που πριν λίγο καιρό έδειχνε αδιανόητο.

Ο κάθε ένας διαλέγει.

 

Στην αγορά πάντως, κάποιοι ασπάστηκαν τη βραχυπρόθεσμη θεώρηση και έτσι, πολλές μετοχές “γύρισαν” από τα  πολύ ικανοποιητικά επίπεδα της ημέρας.

Είναι αυτός λόγος προβληματισμού;

Όχι, δεν είναι. Και δεν είναι επειδή δεν υπήρξε κάποιος γενικευμένος φόβος. Δεν υπήρξε ούτε καν πτώση.

Οι άνοδοι πρέπει να παίρνουν “ανάσες” (οι τελευταίες 19 συνεδριάσεις είναι 17-2 υπέρ των θετικών), ή ακόμη να έχουν και τις διορθώσεις τους.

Η “ακτινογραφία” των εξελίξεων στην αγορά, δεν έδειξε ούτε ένα σημείο φόβου, ούτε ένα σημείο “μη κανονικό” ή ότι “κάτι συμβαίνει”.

 

Για μια αγορά που επί περισσότερα από δέκα χρόνια είχε μερικές από τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως και που, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της τελευταίας 5ετίας βρισκόταν κάτω από τις 800 ή ακόμη και τις 700 μονάδες, το επίπεδο αυτό έχει μετεξελιχθεί σε ένα “ψυχολογικό όριο”. Τέτοια όρια, δεν ξεπερνιούνται εύκολα και κυρίως όταν έχει προηγηθεί μία τόσο μεγάλη άνοδος.

Τέλος,  η “ακτινογραφία” των εξελίξεων στην αγορά, δεν έδειξε ούτε ένα σημείο φόβου, ούτε ένα σημείο “μη κανονικό” ή “κάτι συμβαίνει”.

 

Δείτε την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη:

Από την άλλη πλευρά, η αξία των συναλλαγών είναι υψηλή -για τα δεδομένα και για την περίοδο. Έφτασε στα € 112,3 εκατομμύρια, από τα οποία € 13,8 εκατομμύρια αφορούν σε “πακέτα”. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι ο μέσος όρος της αξίας των συναλλαγών για το σύνολο του έτους, φτάνει στα 63,9 εκατομμύρια.

 

Δείτε το -ενδιαφέρον- διάγραμμα του ΚΜΟ 20, 90 και 200 ημερών της αξίας των συναλλαγών.

 

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τί θα γίνει αύριο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι, βρισκόμαστε σε μία θετική τάση, το κλίμα είναι καλό και υπάρχουν πράγματα που “θα γίνουν” κατά το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, το κλίμα παραμένει θετικό για τις περισσότερες διεθνείς αγορές, ενώ οι αμερικανικές αγορές κινούνται -για μία ακόμη φορά- γύρω από τα ιστορικά ρεκόρ τους.

Εκτιμούμε ότι, όλα πάνε καλά!

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: