Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2020 - No 212 έως 223 | Χ&Α - 223 | Να ξεκινήσω τώρα ένα χαρτοφυλάκιο; Μήπως είναι αργά;

Να ξεκινήσω τώρα ένα χαρτοφυλάκιο; Μήπως είναι αργά;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Να ξεκινήσω τώρα ένα χαρτοφυλάκιο; Μήπως είναι αργά;

Πρόσφατα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την έκδοση του πρώτου τεύχους του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (5 Δεκεμβρίου 1990), πραγματοποιήσαμε μία προωθητική καμπάνια, με την οποία παρέχει έκπτωση 30% στην ετήσια συνδρομή του περιοδικού, όταν αυτή συνδυάζεται και με συνδρομή στις συνδρομητικές σελίδες του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών” (η καμπάνια θα “τρέχει” μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020 - εδώ).

Τόσο λόγω της έκπτωσης, αλλά και λόγω της ανόδου της αγοράς ή και της καλής εντύπωσης και των επιτυχιών του περιοδικού, η εκπτωτική καμπάνια προσέλκυσε πολλούς νέους συνδρομητές.

Κάθε συνδρομητής έχει το δικαίωμα να μας υποβάλλει ερωτήσεις -και αυτό είναι κάτι που το θέλουμε και το ζητάμε, επειδή μαθαίνουμε από τις ερωτήσεις αυτές και αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον “παλμό” της αγοράς.

Τα ερωτήματα είναι ποικίλα, όμως ένα που, κατά τις μέρες αυτές, ξεχωρίζει -και κυρίως από νέους συνδρομητές- είναι το: “Μπορώ να ξεκινήσω τώρα ένα χαρτοφυλάκιο; Μήπως είναι αργά και έχω χάσει την άνοδο;” Συνήθως, το ερώτημα αυτό αναφέρεται στα εκπαιδευτικά χαρτοφυλάκια του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών” που προβάλλουμε σταθερά μέσα από τις σελίδες του “Χ&Α” και το site μας.

Η απάντησή μας: Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος ένα χαρτοφυλάκιο! Ακόμη και όταν η αγορά βρεθεί ψηλά (σήμερα δε βρίσκεται ψηλά), κάποιος μπορεί να ξεκινήσει ένα χαρτοφυλάκιο. Πολύ δε περισσότερο, ένα χαρτοφυλάκιο που βασίζεται στο “απόλυτο σύστημα”.

Υποστηρίζουμε αυτό, για τους παρακάτω λόγους:

α) Ποτέ δε μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη και κυρίως την “κορυφή” της αγοράς. Μπορούμε να πιθανολογήσουμε πού περίπου μπορεί να βρίσκεται η “κορυφή”. Όμως, ειδικά σ’ αυτό, συνήθως η αγορά μας διαψεύδει όλους.

β) Πριν κάποιος τοποθετήσει έστω και ένα ευρώ στην αγορά, θα πρέπει να έχει καταστρώσει “σχέδιο” και “κανόνες” εξόδου. Όλα τα συστήματα συναλλαγών, έχουν “κανόνες εξόδου”. Το “απόλυτο σύστημα” έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες, που όπως έχει αποδειχθεί αντιδρούν γρήγορα στην πτώση. Αυτό, μειώνει πάρα πολύ τον κίνδυνο ζημιών.

γ) Η ενασχόληση με τη χρηματιστηριακή αγορά και -κυρίως- η δέσμευση (ο καθένας προς τον εαυτό του) για την παρακολούθηση ενός “συστήματος συναλλαγών” είναι υπόθεση πολλών ετών, αν όχι μιας ζωής. Ακόμη και αν κάποιος σταθεί “άτυχος” και την επομένη της “εισόδου” του σ’ αυτή, η αγορά γυρίσει προς τα κάτω, τότε θα βγει με ζημιά. Μικρή ζημιά (τα περισσότερα συστήματα δεν επιτρέπουν μεγάλες ζημιές) η οποία δε θα απαξιώσει το χαρτοφυλάκιό του και ούτε θα του μειώσει σημαντικά τα κέρδη μέσα στη διάρκεια του χρόνου.

Όμως, ο επενδυτής, και κυρίως αυτός που τώρα ξεκινάει κάτι καινούργιο -όπως είναι για τους περισσότερους η παρακολούθηση ενός “συστήματος συναλλαγών”, θα πρέπει, ιδίως στη φάση της εκκίνησής του, να ξέρει την τρέχουσα θέση της αγοράς μέσα στο “χώρο” και το χρόνο. Μπορούμε να πούμε -και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να μας διαψεύσει- ότι το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ τα έχει καταφέρει καλά στον τομέα αυτό και έχει βοηθήσει και συμπασταθεί σε πολλούς επενδυτές.

Σήμερα, είναι πολύ πιθανό ότι, η αγορά, βρίσκεται σε μία φάση εκκίνησης, μιας αρκετά μεγάλης πορείας, η οποία βέβαια θα συνδυαστεί και θα εξαρτηθεί και από την πορεία της οικονομίας.

Συνεπώς, “ναι”, ακόμη και σήμερα -και ας χάθηκε κάποιο τμήμα της ανόδου- είναι μία κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει κάποιος ένα χαρτοφυλάκιο. Εκτιμούμε ότι, κάνοντάς το αυτό, θα ζήσει κάτι πρωτόγνωρο, συναρπαστικό και -πιθανότατα- κερδοφόρο.

 

Γιάννης Σιάτρας
Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text