Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 223 | Η ταυτότητα και το “στίγμα” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και του eurocapital.gr

Η ταυτότητα και το “στίγμα” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και του eurocapital.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ταυτότητα και το “στίγμα” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και του eurocapital.gr

Η καλή δουλειά, τα καλά αποτελέσματα των εκπαιδευτικών χαρτοφυλακίων του “απόλυτου συστήματος” και της “Τεχνικής Ανάλυσης” (του κου Δημήτρη Δημόπουλου) και κυρίως, η άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς κατά το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξήσει σημαντικά και τη συνδρομητική μας βάση, αλλά και τους επισκέπτες του eurocapital.gr.

Αυτό είναι ευχάριστο. Όμως, γεννά την ανάγκη για έναν, εκ νέου, προσδιορισμό της ταυτότητας και του στίγματός μας.

Αναφορικά με την ταυτότητα: Είμαστε μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1990, με την έκδοση του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Παλαιότερα είχαμε αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες (εκδοτικές - εκτυπωτικές, ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, παραγωγή χρηματιστηριακού software, δημιουργία μιας μεγάλης ΑΕΕΔ -τη μεγαλύτερη της χώρας με 43 υποκαταστήματα, την έκδοση οικονομικών βιβλίων κλπ -δείτε περισσότερα εδώ). Αυτά τα αναφέρουμε, για να δείξουμε ότι, είμαστε άνθρωποι του χώρου ή καλύτερα, ο χρηματιστηριακός χώρος είναι το “σπίτι” μας και συνεπώς, τον γνωρίζουμε καλά.

Αναφορικά με το “στίγμα” μας: Στο eurocapital.gr και στο ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, συζητάμε και αναλύουμε τη στρατηγική των επενδύσεων και τη στρατηγική που θα πρέπει -κατά την άποψή μας- να ακολουθεί ένας επενδυτής, αν θέλει, όχι απλά να επιβιώσει σ’ αυτό τον όμορφο, αλλά και συχνά “άγριο χώρο”, αλλά να βγει κερδισμένος και -αν είναι δυνατό- να βγει πάρα πολύ κερδισμένος!

Στο eurocapital.gr δε θα διαβάσετε ποτέ κουτσομπολιά. Π.χ. “Τί μεγάλο νέο, που θα κάνει “μπαμ”, θα ακουστεί και σκουπίζει ο κυρ Γιάννης (προφανώς κάποιος επιχειρηματίας) τα χαρτιά από την αγορά”; Ούτε και θα σας μιλήσουμε για το παιχνίδι που στήνεται σε μια ξεχασμένη εταιρία που είτε βρίσκεται στην επιτήρηση, είτε στα όρια για να μπει σ’ αυτή. Δεν αγχωνόμαστε καν να μεταφέρουμε πρώτοι μια είδηση.

Θα δούμε τί κυκλοφορεί στα sites, θα κρίνουμε αν κάτι αξίζει να το διαβάσετε και θα σας μεταφέρουμε, αυτούσια, με την πηγή τους, ωραία και έντιμα, τα άρθρα. Ή, θα τα σχολιάσουμε κιόλας.

Κυρίως όμως, θα σας μιλήσουμε για την αγορά και τις συνθήκες που διαμορφώνουν το κλίμα της.. Ή καλύτερα, για τις αγορές, παντού. Ή, ακόμη καλύτερα, θα σας μιλήσουμε για τη διεθνή οικονομία και για το πώς, ένας οικονομικός δείκτης στην Κίνα, μπορεί αύριο να επηρεάσει τη δική μας αγορά. Και δε θα σας το μεταφέρουμε απλά. Θα σας το εξηγήσουμε και θα προσπαθήσουμε να το μάθετε, ώστε,  σιγά - σιγά,  να κάνετε μόνοι σας το συσχετισμό.

Θα σας μιλήσουμε για την εξέλιξη της επιχειρηματικής κερδοφορίας σε όλο το κόσμο. Επειδή, οι αγορές είναι παγκοσμιοποιημένες και η μία επηρεάζει την άλλη (ιδίως οι μεγάλες αγορές). Ως πηγές μας χρησιμοποιούμε μεγάλα και έγκυρα έντυπα και sites (συνήθως συνδρομητικά), ή μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οίκους στρατηγικής. Investment strategist είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό. Προς τους οποίους συχνά πληρώνουμε ετήσια συνδρομή για να είμαστε στη λίστα αποδεκτών των αναλύσεών τους.

Θα γράψουμε για το τί περιμένουμε να γίνει σε επίπεδο ευρύτερης αγοράς και όχι για το ποιο παιχνίδι θα γίνει, όπως συζητιέται στα χρηματιστηριακά (ενίοτε ηλεκτρονικά) καφενεία. Επειδή, από τα παιχνίδια αυτά, οι περισσότεροι καίνε τη γούνα τους.

Σιγά σιγά, το διαπιστώνετε μόνοι σας. Ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχαμε -από το Φεβρουάριο- ρευστοποιήσει τις θέσεις των εκπαιδευτικών χαρτοφυλακίων και χαζεύαμε την αγορά που έπεφτε, γράφαμε για το ότι “είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σήμα εισόδου στην αγορά κατά τον Οκτώβριο”. Και σας είχαμε εξηγήσει το “γιατί”. Παράλληλα, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αναθεωρήσαμε το χρόνο της ανοδικής διάσπασης και τον τοποθετήσαμε στο β’ 15νθήμερο του Νοεμβρίου -και όντως, το σήμα υπήρξε στις 16 Νοεμβρίου!

Θα σας μιλήσουμε για ανάλυση, για δείκτες και για στατιστικά. Πρωτότυπα ή άλλα που ουδείς μπαίνει στον κόπο να τα δημιουργήσει -επειδή απαιτεί και κόπο και γνώσεις. Θα σας τα εξηγήσουμε και θα σας πούμε τη σημασία τους.

Θα αναφέρουμε -και το κάνουμε πολύ συχνά- ιστορικά δεδομένα. Έχοντας δαπανήσει χρόνια σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία, έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη database της ελληνικής χρηματιστηριακής ιστορίας -και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όμως, είμαστε και κερδισμένοι, επειδή έχετε ήδη διαπιστώσει, πόσο πολύ μας βοηθά η γνώση της χρηματιστηριακής ιστορίας γενικότερα, αλλά και της χρηματιστηριακής ιστορίας όλου του κόσμου.

Δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Είμαστε μια μικρή -αλλά διευρυνόμενη- ομάδα οικονομολόγων, με σπουδές (με αριστείες), με μεταπτυχιακά, με διαρκή επιμόρφωση. Σας μιλάμε για στρατηγική. Πώς επενδύετε με ασφάλεια και με κερδοφορία τα χρήματά σας. Πώς να εντοπίζετε καλές εταιρίες. Πώς να αντιλαμβάνεστε τον “κατάλληλο χρόνο” -επειδή ο κατάλληλος χρόνος είναι το σπουδαιότερο στοιχείο για την επιτυχία των επενδύσεων.

Ξέρετε, σε ένα περιβάλλον όπου η χρηματιστηριακή ενημέρωση παρέχεται άπλετη και δωρεάν, για να μπορείς και να βγεις και να πουλήσεις ένα προϊόν χρηματιστηριακής ενημέρωσης, αφενός μεν αυτό θα πρέπει να είναι διαφοροποιημένο από το “τζάμπα” και παράλληλα να είναι καλό και χρήσιμο.

Ποτέ μας δε θα θέλαμε να δίνουμε τζάμπα, επιφανειακή ενημέρωση ή να αναμεταδίδουμε κουτσομπολιά, περιμένοντας να ζήσουμε από τις διαφημίσεις και τα κλικς σας πάνω σ’ αυτές. Δόξα τω Θεώ, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα για τον βιοπορισμό μας. Κάνουμε αυτό, δηλαδή, πουλάμε απόψεις χρηματιστηριακής στρατηγικής, επειδή αγαπάμε το χώρο (είπαμε, είναι το “σπίτι” μας) αλλά και επειδή, πρέπει επιτέλους να υπάρξει επενδυτική παιδεία σ’ αυτή τη χώρα, ώστε να μη ξανασυμβούν -ή να περιοριστούν, ή να υπάρξουν άτομα που θα γλιτώσουν- όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα της περιόδου 1998 - 2000, όταν εξαϋλώθηκαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ή όταν καταστράφηκε ένα τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο μπορούμε καλύτερα. Και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα (εδώ)

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text