Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020) στρατοπεδευμένος λίγο κάτω των 800 μονάδων απειλώντας τες με εκπόρθηση

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020) στρατοπεδευμένος λίγο κάτω των 800 μονάδων απειλώντας τες με εκπόρθηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση (-0,30%, στις 790 μονάδες, στις 4.00 μμ) και μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε νέα υψηλά 8μήνου, διατηρεί την θέση του λίγο κάτω των 800 μονάδων κάνοντας εύκολη την ανοδική διάσπαση αυτών και την εκλυόμενη ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Διατηρούμε την από εβδομάδων στρατηγική μας κατά την οποίαν ….« όσο ο ΓΔ θα ανεβαίνει ή θα ευρίσκεται υπό ανοδική τάση, εμείς δεν θα πουλάμε. Ελλείψει εμφανούς πρόσφατης στήριξης – Χαμηλού 20ημέρου εντός της ανοδικής διαδρομής ΑΒ (κοίτα γράφημα), θέτουμε κυλιόμενο στοπ στο 1/3 της εν λόγω διαδρομής δηλαδή περίπου στις 708 μονάδες. Συνεπώς, εμείς δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις, ούτε αγορές γιατί είμαστε σχεδόν πλήρεις μετοχών, ούτε πωλήσεις γιατί ο ΓΔ απέχει πολύ από τις 708 μονάδες και επίσης δεν έχει παρουσιασθεί στο ενδιάμεσο των 700-800 μονάδων  κάποιος πυθμένας – χαμηλό 20ημέρου όπου θα θέταμε το κανονικό μεσοπρόθεσμο στοπ μας».

Μετοχές

Πτωτικά κινείται το 70% των μετοχών ενώ 3 εμπορεύσιμες, οι ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΜΥ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές εκτός των :

ΟΤΕ : με μέτρια άνοδο +2,20% και μέτριους γι αυτόν όγκους  (440 χιλ τεμαχίων) προσπαθεί να αναστρέψει την αδικαιολόγητη, μεγάλη, περίπου -10%, διόρθωση των τελευταίων ημερών.

Η ΑΛΦΑ αναστρέφει το ράλι της με μέτρια πτώση -2,20% και μέτριους όγκους, 7 εκατ τεμαχίων.

ΟΤΟΕΛ : με καλή άνοδο +2,9% συνεχίζει και σήμερα το ράλι της συμπληρώνοντας άνοδο σχεδόν +100% από τον Αύγουστο. (το 2020 είναι ένα τρελό χρηματιστηριακό έτος).

ΔΕΗ : με μικρή σημερινή άνοδο +0,50% κατασκευάζει «γραμμή» (πολύ στενή οριζόντια ζώνη συναλλαγών) στα ψηλά του έτους) που συνήθως ξεσπά ανοδικά.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τετράμηνου : ξεχωρίσαμε τις, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΣΑΡ, ΙΚΤΙΝ, ΦΡΙ, ΚΡΙ.

Διαβάστε αμέσως μετά την ανάρτησή μας για τα αποτελέσματα εισηγμένων κατά το 9μηνο 2020.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text