Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα, Δευτ, 21/12/2020, κατά περίπου -5% από την προχθεσινή κορυφή των 800 μονάδων

Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα, Δευτ, 21/12/2020, κατά περίπου -5% από την προχθεσινή κορυφή των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ανατροπή έχουμε σήμερα στο ΧΑ και σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου λόγω του τρόμου που προκαλεί η εμφάνιση σε ΗΒ, Δανία, Ολλανδία κα μεταλλαγμένου κορονοιού με κατά 70% αυξημένη μεταδοτικότητα και με ενδεχόμενο να μην μπορεί να αντιμετωπισθεί από τα πρόσφατα εμβόλια.

 

Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί στις 10.35 μμ στις 776 μονάδες (-3%), γρήγορα βυθίστηκε στις 750 μονάδες (-6,30%) και τώρα, 4.15 μμ, αντιδρά στις 764 μονάδες (-4,50%) σχηματίζοντας σε γράφημα ημερησίων κηροπηγίων ένα ουδέτερο μαύρο σφυρί.

 

Οι διανομές είναι μεγάλες (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ επίσης μεγάλες πτώσεις, γύρω στο -3,30%, λαμβάνουν χώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ανατρέξαμε στα εγχειρίδια «Συστήματα Συναλλαγών» και «Σύστημα Στροφέα», εκδόσεις Eurocapital, και δεν βρήκαμε κανένα μεσοπρόοθεσμο σύστημα που να σηματοδοτεί σήμερα πράξεις στον ΓΔ. Παραμένουμε λοιπόν στις θέσεις μας, με κατά 97% σε μετοχές.

 

Μετοχές

 

Μόνον μια μετοχή, ο ΣΑΡ, φέρει αυτή την στιγμή θετικό πρόσημο ενώ από τις 49 πτωτικές, οι 36 χάνουν περισσότερο του -3% με οδηγούς τις τράπεζες (ΔΤΡ -8,80%, ΑΛΦΑ -10%, ΕΤΕ -7%) συν τις ταξιδιωτικές ΑΡΑΙΓ και ΟΤΟΕΛ με πτώσεις περίπου -7,50%.

 

Βαρύτατες διανομές παρατηρούνται στις τράπεζες, βαριές διανομές σε ΑΡΑΙΓ και ΜΥΤΙΛ και μετριότερες σε ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ. Οι τράπεζες με τόσες σημερινές διανομές ίσως έχουν κι άλλο δρόμο προς τα κάτω.

 

Σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει σήμερα με άσπρο κηροπήγιο δηλ, πάνω από τις 776 μονάδες ή καλύτερα του -3%, τότε η σημερινή αναταραχή πιθανόν να έχει σύντομο τέλος.

 

Δ Δημόπουλος.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text