Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Τετ, 23/12/2020) μικρή άνοδο , ο ΓΔ ανακτά το μισό της μεγάλης -3,80% προχθεσινής διόρθωσης

Με την σημερινή (Τετ, 23/12/2020) μικρή άνοδο , ο ΓΔ ανακτά το μισό της μεγάλης -3,80% προχθεσινής διόρθωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Θετική αν και με μερικά μικρά μειονεκτήματα, θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση.

Θετική διότι ο ΓΔ (+0,60%, στις 784 μονάδες, στις 3.45 μμ) συμπληρώνει ανάκτηση (ανοδικό retracement) του μισού της μεγάλης επίφοβης διόρθωσης της Τρίτης, 21/12.

Μειονεκτήματα θεωρούμε, όχι τόσο το μικρό μέγεθος της σημερινής ανόδου και του τζίρου (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) οφειλόμενων στις από αύριο αρχόμενες αργίες των εορτών, όσο θεωρούμε το γεγονός ότι το σημερινό, όπως και το χθεσινό, ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι μέχρις στιγμής μαύρο (τρέχον < ανοίγματος) καθώς και το γεγονός ότι οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά λιγότερες των καθοδικών, που αποτελούν βραχυχρόνια μειονεκτήματα.

Πάντως, ο ΓΔ, κοίτα γράφημα, κινείται σήμερα για 14η μέρα εντός του οριζόντιου εύρους των 770-800 μονάδων, η διάσπαση του οποίου θα κρίνει την πιθανή πορεία του ΓΔ κατά τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

 

 

Μετοχές

 

Τρεις μετοχές, οι ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΠΛΑΚΡ, σημειώνουν αυτή τη στιγμή μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την μικρής σημασίας ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Τρία είναι τα στοιχεία που θα προσέξουμε σήμερα αλλά και κατά την περίοδο της κίνησης του ΓΔ μεταξύ των 770 και 800 μονάδων :

 

1. Ποιες μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +2% με μεγάλους γι αυτές όγκους : σήμερα καμία

2. Ποιες μετοχές σημειώνουν νέο υψηλό έτους : σήμερα οριακότατα μόνον η ΔΕΗ και,

3. Ποιες μετοχές βρίσκονται σε οριζόντια συσσώρευση έτοιμες για ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου που ισοδυναμεί με μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών : διακρίνουμε τις. ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΔΕΗ, ΣΑΡ και ΟΛΘ.

Αν είμασταν υποχρεωμένοι σήμερα να αγοράσουμε μια μετοχή, θα επιλέγαμε την ΔΕΗ.

 

Ο κ Δημόπουλος σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα. Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 28/12/20.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text