Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων της Trastor

Ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων της Trastor

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το στόχο που είχε θέσει για χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ πέτυχε η Trastor ΑΕΕΑΠ ύστερα από την ολοκλήρωση της απόκτησης κτιρίου γραφείων, που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Μιχαλακοπούλου 184 και Ραψάνης στην Αθήνα.

Πρόκειται για επταώροφο κτίριο που διαθέτει υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης και έχει συνολική επιφάνεια περίπου 9 χιλ. τ.μ. Για το ακίνητο, που είναι μισθωμένο στο σύνολο του, η εταιρεία κατέβαλε 17,1 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που προήλθαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του περασμένου Ιουνίου. Ύστερα και από το συγκεκριμένο deal η αξία του χαρτοφυλακίου της Trastor τοποθετείται σε 302 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 85 εκατ. ευρώ κατά τη φετινή χρήση.

Το κτίριο της Μιχαλακοπούλου

Η ΑΕΕΑΠ επικεντρώνεται σε ποιοτικά επαγγελματικά ακίνητα που βρίσκονται σε κομβική τοποθεσία, έχοντας αποκτήσει το κτίριο που φιλοξενούσε την έδρα του πρώην εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ στη οδό Μιχαλακοπούλου. Το εν λόγω ακίνητο έχει περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της Trastor, ύστερα από την υπογραφή σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης ύψους 25 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει ανακαινιστεί και για το οποίο αναζητούνται μισθωτές. Μάλιστα, κατά τη δεύτερη φάση ανακαίνισης το κτίριο της Μιχαλακοπούλου θα αποκτήσει κοινόχρηστα δωμάτια συσκέψεων, πολυμορφικό χώρο εστίασης, αλλά και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η Trastor προχώρησε στην πώληση γραφειακών χώρων 1,6 χιλ. τ.μ. στην Λεωφόρο Κηφισίας 270 στο Χαλάνδρι, αποκομίζοντας κέρδος ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, γεγονός που φανερώνει ότι τα καλά ακίνητα αντιστέκονται στην πανδημική κρίση. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία είχε περιέλθει στην κυριότητα της εταιρείας το 2018 έναντι 2,1 εκατ. ευρώ.

Αύξηση κατά 50% των εσόδων

Κατά το γ’ τρίμηνο του 2020, η Trastor εμφάνισε αύξηση της τάξεως του 49% των εσόδων από μισθώματα, τα οποία ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Σημαντική επίσης αύξηση κατά 50% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά το γ’ τρίμηνο του 2020, τα οποία ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 1,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 49% εντός του γ’ τριμήνου του 2020 και ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 1,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Στο εννεάμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 46,2%, σε 9,6 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Την ίδια χρονική περίοδο τα καθαρά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν σε 7,9 εκατ. ευρώ από 6,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

 

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text