Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ: Τον Φλεβάρη και τον Μάρτη η εικόνα της οικονομίας μας θα είναι τραγική

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ: Τον Φλεβάρη και τον Μάρτη η εικόνα της οικονομίας μας θα είναι τραγική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ: Τον Φλεβάρη και τον Μάρτη η εικόνα της οικονομίας μας θα είναι τραγική

Στη ζοφερή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στα επιπλέον μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη στήριξή τους αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

«Η μείωση του ενοικίου κατά 80% για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι πολύ σημαντικό μέτρο, είναι πολύ θετικό. Το χαιρετίσαμε και με ανακοίνωση από το Επιμελητήριο, ήταν και μια απαίτηση της αγοράς και το είδαμε πολύ θετικά γιατί όντως αποτελεί μια μεγάλη ανάσα. Και αποτελεί ανάσα γιατί ένα μεγάλο μέρος, ειδικά των επιχειρήσεων που είναι στα κέντρα των πόλεων, είναι το ενοίκιο και ασφαλώς είναι ένα θετικότατο μέτρο και έτσι το αντιμετωπίσαμε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

«Για να αντέξουν οι εργαζόμενοι στο μέλλον, θέλω να επαναφέρω την πρόταση που συζητήθηκε γιατί τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τηλεδιασκέψεις με το σύνολο και των υπουργών και των κομμάτων. Αν δεν καταφέρουμε να πληρώσουμε το μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, τον ΕΦΚΑ, δηλαδή, όπως τον καταλαβαίνει ο κόσμος, τότε πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν. Επαναφέρουμε λοιπόν την πρόταση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει στους πληττόμενους κλάδους, σε αυτούς που “κλείνει” με λίγα λόγια, να πληρωθεί το μη μισθολογικό κόστος από την πολιτεία κι έτσι και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις να αντέξουν. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι κανείς εκ των κυβερνώντων δεν αντιλαμβάνεται το κόστος της καταστροφής. Τον Φλεβάρη-Μάρτη που μας έρχεται η εικόνα της οικονομίας μας θα είναι τραγική, με μια αγορά η οποία καταρρέει. Βεβαίως πρώτα βάζουμε το επιδημιολογικό θέμα, αλλά η οικονομία δεν θα αντέξει αυτά τα lockdowns, τον περιορισμό τόσο διάστημα γιατί δεν θα υπάρξουν οι αντοχές ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις και τις πολύ μικρές ώστε να μπορέσουν να τα καταφέρουν», τονίζει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

 

Πηγή: tourismtoday.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text