Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Στροφή Τραμπ για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Στροφή Τραμπ για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στροφή Τραμπ για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικά το βράδυ της Κυριακής το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηριχθεί η αμερικανική οικονομία, πιεζόμενος όλο και εντονότερα από μέλη του Κογκρέσου τα οποία ανήκουν τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου υπέγραψε επίσης το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο κ. Τραμπ δεν εξήγησε γιατί άλλαξε γνώμη για το νομοσχέδιο.

Λίγη ώρα προτού το υπογράψει –και ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής παίζοντας γκολφ- έκανε μια ανάρτηση στο Twitter υποσχόμενος «καλά νέα» σύντομα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τραμπ είχε απορρίψει το σχέδιο νόμου, το οποίο υιοθετήθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από μήνες αδιεξόδου.

Ο κ. Τραμπ είχε δηλώσει πως δεν ήταν «αυτό που περίμενε», χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του «αληθινή ντροπή» κι απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

Το πρώτο κολοσσιαίο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα τέλη Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ πλήττονταν από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text