Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Δευτ, 29/12/2020) ανοδικά με δύναμη το φράγμα των 800 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Δευτ, 29/12/2020) ανοδικά με δύναμη το φράγμα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί σήμερα στην αγορά καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +2,40% (στις 806 μονάδες, στις 4.10 μμ), με μέτριους τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), με ανοδικό χάσμα μεγέθους +1,90% και με παρόμοιες ανόδους σε υψηλά εποχής στην Ευρώπη, διασπά ανοδικά τον 15νθήμερο σχηματισμό ανοδικής συνέχισης των 770-800 μονάδων σηματοδοτώντας σήμα μερικής ενίσχυσης long θέσεων.

Η αγορά δείχνει πολύ δυνατή και σύμφωνα με την προχθές αναρτηθείσα μελέτη μας («εποχιακότητα πρώτου διμήνου του έτους στο ΧΑ») περιμένουμε ένα ανοδικό πρώτο δίμηνο 2021 προς τις 900 μονάδες του ΓΔ.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ διατηρεί, όσο η τάση είναι ανοδική, την υψηλή μετοχική του έκθεση (97%) προσέχοντας ταυτόχρονα τα νώτα του, το κυλιόμενο stop loss του ΓΔ που σε λίγες μέρες θα ανέβει στις 770 μονάδες.

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται σήμερα  τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ οι 5 τραπεζικές μετοχές συν τις ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΙΚΤΙΝ, ΙΝΤΚΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +8% (η ΑΡΑΙΓ).

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΔΕΗ που σπάει με ακόμα εμφανέστερο τρόπο έναν 10ήμερο σχηματισμό «γραμμής» (πολύ στενή οριζόντια ζώνη συναλλαγών) με μεγάλη άνοδο +5,40% και καλούς όγκους 600 χιλι τεμαχίων προβλεπομένων στο κλείσιμο.

Οι οδηγοί της σημερινής ανόδου είναι και πάλι οι τράπεζες (ΔΤΡ +5,24%, στις 520 μονάδες, από 900 μονάδες προ 11μήνου) καθώς το σχέδιο εξυγίανσής τους προχωρά ταχέως.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – υψηλών τριμήνου δίνει σήμερα η ΔΕΗ.

Τέτοια σήματα τείνουν να δώσουν οι, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΟΛΘ, ΣΑΡ και ΚΡΙ. Προσέχουμε τις δύο τελευταίες.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΕΤΕ, ΒΥΤΕ, ΓΕΚΤ, ΠΛΑΘ και ΠΡΟΦ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text