Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Δρομέας» μεγάλων αποστάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές - Νέες συμβάσεις και ενίσχυση μεγεθών για την σερραϊκή βιομηχανία επίπλων

«Δρομέας» μεγάλων αποστάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές - Νέες συμβάσεις και ενίσχυση μεγεθών για την σερραϊκή βιομηχανία επίπλων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Δρομέας» μεγάλων αποστάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές - Νέες συμβάσεις και ενίσχυση μεγεθών για την σερραϊκή βιομηχανία επίπλων

Η  σερραϊκή βιομηχανία επίπλων εξάγει ετησίως το 80% των πωληθέντων με βασικές αγορές αυτές της Γερμανίας, της Ευρώπης, τις Βαλκανικές χώρες με σημαντικότερες την Αλβανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία, ενώ έχει σημαντική παρουσία μέσω έργων που έχει ολοκληρώσει και στις Αραβικές χώρες. Η στρατηγική της διοίκησης αφορά στην ενίσχυση των εξαγωγών στις αγορές όπου έχει ήδη παρουσία με την ανάληψη νέων έργων, αλλά και στην ενίσχυση στο εσωτερικό τόσο μέσω των ιδιωτικών έργων όσο και μέσω του Δημοσίου.

Ξεκινώντας με βάση τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για το νέο έτος, όπως σημειώνει στο Liberal Markets o Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, προσβλέπει και στην προσθήκη νέων συμβάσεων οι διαγωνισμοί των οποίων είναι σε εξέλιξη και η εταιρεία φέρεται να έχει σημαντικό προβάδισμα,  που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμό 5ετούς διάρκειας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία κατάθεσης πιστοποιητικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου και τα αποτελέσματά του αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το διαγωνισμό σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία φαίνεται να προηγείται και αν τελικά η ΔΡΟΜΕΑΣ κερδίσει στην διαγωνιστική διαδικασία θα είναι η 3η σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέλιξη η οποία θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην εικόνα αξιοπιστίας της εταιρείας προς τις αγορές του εξωτερικού.

Επιπρόσθετα στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται ένα έργο του Δημοσίου στο οποίο η εταιρεία κατεβαίνει με μεγάλες αξιώσεις ύψους κοντά στα 8 εκατ. ευρώ.

«Αν καταφέρουμε να κλείσουμε τους διαγωνισμούς που τρέχουμε αυτή τη στιγμή η εταιρεία θα έχει για την επόμενη πενταετία σε κάθε έτος συμβάσεις 20 εκατ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς. Γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε και με τις επενδύσεις αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού μας που ανέρχονται  στο 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, να αυξήσουμε τα παραγόμενα προϊόντα αλλά και να επιτύχουμε τον στόχο μας που είναι τα 40 εκατ. τζίρος ετησίως», επισημαίνει ο επικεφαλής της εταιρείας. .

Σημειώνεται ότι στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης 2020 σε επίπεδο ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 16,116 εκατ. ευρώ , έναντι 10,801 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 49,20% και ο εταιρικός σε 15,973 εκατ. ευρώ, έναντι 10,667 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση 49,74%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 2,894 εκατ. ευρώ, έναντι 2,353 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23,04% και σε εταιρικό επίπεδο σε 2.801 εκατ. ευρώ,  έναντι 2,349 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19,23%.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν για τον Όμιλο σε 1,323 εκατ. ευρώ, έναντι 240 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 451,24% και για την εταιρεία σε 1,343 εκατ. ευρώ, έναντι 363 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 269,51%.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου την 30/9/2020 ανήλθε σε 25,133 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα σε 1,259 εκατ. και τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 27,521 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά δε την επίδραση της πανδημίας, παρά το κλείσιμο των καταστημάτων της λιανικής αλλά και των καταστημάτων των αντιπροσώπων της εταιρείας στο εσωτερικό η πορεία της καταγράφεται σταθερά ανοδική και θετική, καθώς η μείωση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά αντισταθμίζεται εν μέρει από την σημαντική αύξηση των πωλήσεων μέσω e-shop αλλά κύρια μέσω αύξησης των εξαγωγών.

Ο Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου αναφέρει, όσον αφορά την συμμετοχή θεσμικών χαρτοφυλακίων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ότι είναι κάτι που δεν αποτελεί προτεραιότητα,  καθώς θεωρεί ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές οι οποίες θα αυξάνονται συνεχώς και σήμερα δεν αποτιμώνται.

Τέλος, όσον αφορά στην πιθανότητα μεταφοράς έδρας της εταιρείας εκτός Ελλάδος, κάτι το οποίο είχε αναφερθεί παλαιότερα, ο κ. Α.Παπαπαναγιώτου  ξεκαθαρίζει ότι αυτό αποτελούσε σκέψη άμεσα συνυφασμένη με το κόστος χρήματος για την εταιρεία και σε καμία περίπτωση δεν αφορά μεταφορά παραγωγικής δραστηριότητας.

Εκτός από τα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γερμανικού στρατού, η Δρομέας είχε εξοπλίσει το αεροδρόμιο της Μανίλας στις Φιλιππίνες, δύο αεροδρόμια στην Αίγυπτο, το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα περισσότερα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.

Η εταιρεία διατηρεί ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής στη Βουλγαρία και τις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει τρία ιδιόκτητα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς και 10 ακόμη, που λειτουργούν με αντιπροσώπους.

 

 

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text