Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βαστά σήμερα (Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020) την θέση του άνετα πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ βαστά σήμερα (Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020) την θέση του άνετα πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,10%, στις 810 μονάδες, στις 4.10 μμ, με μέτριους τζίρους 70 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο και με μαύρο σώμα κηροπηγίου μικρού μεγέθους -0,50%, σταθεροποιεί την θέση του πάνω από το χθες κατακτηθέν επίπεδο των 800 μονάδων αρνούμενος να κάνει αρνητικό retracement , όπως κάλλιστα θα μπορούσε, στο χριστουγεννιάτικο άλμα +5,20% (από τις 770 στις 810 μονάδες, κοίτα γράφημα, από τον πυθμένα Ρ στην κορυφή Β).

Η αγορά δείχνει πολύ δυνατή με μεγάλες πιθανότητες ο ΓΔ να κλείσει μεθαύριο την χρονιά πάνω από τις 800 μονάδες και με ανοδικό momentum για το πρώτο δίμηνο του 2021.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις διατηρώντας την υψηλή του μετοχική έκθεση 97%, καθόσον η τάση της αγοράς είναι σαφώς ανοδική.

Μετοχές


Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών σημειώνουν πτώση αλλά μόνον μια μετοχή, η ΑΡΑΙΓ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΠΕΙΡ, ΙΝΚΑΤ και ΑΒΑΚΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του _3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΑΒΑΚΑ που διασπά ανοδικά διπλή κορυφή – υψηλό 8μήνου, με μεγάλη άνοδο +4,44%, μεγάλους όγκους, 330 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, δίδοντας σήμα μερικής αύξησης θέσεων.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου δίνουν σήμερα οι ΑΒΑΞ και ΑΔΜΗΕ.

Νέα υψηλά 8μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΘ και ΕΤΕ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις  έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου οι, ΕΥΑΠΣ, ΟΛΥΜΠ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ και ΟΛΘ.

Δείκτης τραπεζών : σημειώνει αυτή τη στιγμή οριακή άνοδο +0,5% κατοχυρώνοντας για 2η εβδομάδα την θέση του πάνω από τις 500 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text