Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Teslanairs: Πώς η Tesla δημιούργησε μία στρατιά εκατομμυριούχων

Teslanairs: Πώς η Tesla δημιούργησε μία στρατιά εκατομμυριούχων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η θεαματική κούρσα της μετοχής της Tesla μέσα στο 2020 δεν έκανε πλουσιότερο μόνο τον ιδρυτή της Έλον Μασκ και άλλους μεγάλους μετόχους. Ακόμη και μικροεπενδυτές που είχαν αποφασίσει να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγιναν εκατομμυριούχοι, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του BBC.

Η Tesla, που πολύ πρόσφατα εντάχθηκε στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 (σε ένα ορόσημο στην πορεία της εξέλιξής της από μία startup της Σίλικον Βάλει σε μεγάλη δύναμη της αυτοκινητοβιομηχανίας) έχει δει την αξία της μετοχής να να ενισχύεται κατά περισσότερο από 700% από τις αρχές του 2020. Είναι πλεόν η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη, με την κεφαλαιοποίησή της να υπερβαίνει την αθροιστική αξία των General Motors, Ford, Fiat Chrysler Automobiles και Toyota. Κι όμως τα επίπεδα παραγωγής και πωλήσεων της εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα των παραδοσιακών δυνάμεων της αγοράς αυτοκινήτου. Αυτό κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι υπερτιμημένη.

Η Tesla εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2010 με την μετοχική τιμή της τότε να είναι μόλις 17 δολάρια. Σήμερα έχει υπερβεί τα 650 δολάρια και αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι έγινε ένα σπλιτ 5-1 στη μετοχή, που αύξησε αισθητά τον αριθμό των μετοχών σε κυκλοφορία.

Ο Τζέισον Ντεμπόλτ, μηχανικός με έδρα το Λος Άντζελες, είχε αγοράσει για πρώτη φορά 2.500 μετοχές της Tesla έναντι 19.000 δολαρίων το 2013. Έκτοτε συνέχισε να επενδύει στην εταιρεία και σήμερα έχει στην κατοχή του 15.000 μετοχές αξίας περίπου 10 εκατ. δολαρίων. Ο Σκοτ Τισντέιλ, που ζει στη Νέα Υόρκη, είχε επίσης αρχίσει να επενδύει στην Tesla το 2013 και πλέον κατέχει 4.000 μετοχές αξίας περίπου 2,8 εκατ. δολαρίων. Όπως επισημαίνει το BBC υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις, με την επιτυχία της εταιρείας του Έλον Μασκ να δημιουργεί μία στρατιά εκατομμυριούχων.

 

 

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text