Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πωλείται το ξενοδοχείο President

Πωλείται το ξενοδοχείο President

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πωλείται το ξενοδοχείο President

Έναντι 110 εκατ. ευρώ πουλάει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο President στην Λεωφόρο Κηφισίας η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ΓΕΚΕ. Η απόπειρα πώλησης του ξενοδοχείου χρονολογείται εδώ και δύο χρόνια, όμως, πλέον, η εταιρεία με βασικό μέτοχο την οικογένεια Κεφάλα έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο στις Βρυξέλλες, που έχει Έλληνα ιδρυτή και επικεφαλής, την αναζήτηση αγοραστή για το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 34.280 τετραγωνικών μέτρων.

Το «President» έχει ύψος 68 μέτρων, είναι 22 ορόφων, αποτελείται από 517 δωμάτια και 918 κλίνες και διαθέτει 197 θέσεις στάθμευσης, με την τοποθεσία του να ευνοείται λόγω της κοντινής απόστασης (700 μέτρα) από τους σταθμούς του μετρό Πανόρμου και Αμπελόκηποι. Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε λίγο πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αποτελεί ορόσημο της κυβιστικής αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε, πλήρως, το 2004, ενώ η ΓΕΚΕ έχει υλοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και κατά τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, για την ώρα, τα ελκυστικά αυτά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου δεν έχουν προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές, σε μία συγκυρία κατά την οποία το πλήγμα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας παραμένει όχι μόνο βαρύ, αλλά και ανοιχτό.

Το “President” τέθηκε σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας από τις 23 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου, ο συνεδριακός τουρισμός έχει ελαχιστοποιηθεί, ενώ οι κρατήσεις των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας κι εν γένει στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφουν ιστορικό χαμηλό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παράσχει οι επικεφαλής της ΓΕΚΕ κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του περασμένου Αυγούστου, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, κατά μέσο όρο η πληρότητα του ξενοδοχείου διαμορφώθηκε σε 27%, από 74% το οκτάμηνο του 2019.

Νωρίτερα, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 23 Μαρτίου και συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, η πληρότητα του President ανήλθε σε 39% και 34%, έναντι 57% και 70%, αντίστοιχα κατά τις συγκεκριμένες δύο χρονικές περιόδους του 2019.

 

 

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text