Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Στο 1,2 τρισ. δολάρια οι εξαγορές και συγχωνεύσεις το 2020 στην Ασία

Στο 1,2 τρισ. δολάρια οι εξαγορές και συγχωνεύσεις το 2020 στην Ασία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ευρεία ανάπτυξη των τεχνολογικών εταιρειών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, λειτούργησε ως εφαλτήριο οι συγχωνεύσεις και εξαγορές (Μ&Α) για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού το 2020 να σημειώσουν άνοδο 12% και το συνολικό ποσό να ανέλθει στο 1,2 τρισ. δολάρια.

Η συνολική αξία των συμφωνιών αυτών που αφορούσαν σε εταιρείες τεχνολογίας ή τηλεπικοινωνιών, αναλογεί στο 23% αυτού του ποσού, ποσοστό αυξημένο κατά 14% σε ετήσια βάση, ενώ αύξηση καταγράφηκε και στο ποσοστό που αναλογεί στον κλάδο της λιανικής, στα καταναλωτικά προϊόντα και στις υπηρεσίες.

Το γ ΄ τρίμηνο ήταν με διαφορά το διάστημα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, καθώς η αξία των Μ&Α ανήλθε στο 40% του 1,2 τρισ. δολαρίων, με 7 από τις 10 μεγαλύτερες συμφωνίες στον κόσμο να οριστικοποιούνται το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος.

Οι χώρες στις οποίες έκλεισαν οι περισσότερες συμφωνίες ήταν η Κίνα και η Ιαπωνία, σημειώνοντας σημαντική ενίσχυση κατά 23% στην πρώτη, ενώ περισσότερο από το ήμισυ των συμφωνιών αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων, αφορούσαν εταιρείες με προέλευση από τη δεύτερη.

Η αξία των συμφωνιών που είχαν τη στήριξη των ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων εκτινάχθηκαν κατά 51% σε σχέση με το 2019, στα 129 δισ. δολάρια, ενώ παρά τη μεγάλη κινητικότητα, τα ποσοστά των μεσαζόντων έπεσαν στα 4,2 δισ. δολάρια σε χαμηλό πενταετίας, από τη στιγμή που οι Μ&Α σε αριθμό ήταν λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η Morgan Stanley λειτούργησε ως σύμβουλος και μεσάζοντας στις περισσότερες συμφωνίες, ακολουθούμενη από τις Goldman Sachs και CICC.

«Ο κορωνοϊός επιτάχυνε δραματικά την ψηφιοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες fintech», τονίζει ο Γιανγκ Μιν, εκ των επικεφαλής για τις Μ&Α στην Goldman Sachs, για την περιοχή της Ασίας, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας.

«Οι εταιρείες οι οποίες επωφελήθηκαν, ξαφνικά είναι πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος και οικονομική κλίμακα, δημιουργώντας προοπτικές για στρατηγικές επενδύσεις», προσθέτει.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text