Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | «Με το δεξί» ξεκίνησε σήμερα το 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να κινείται ανοδικά σαφώς πάνω από τις 800 μονάδες

«Με το δεξί» ξεκίνησε σήμερα το 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να κινείται ανοδικά σαφώς πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενισχύεται το δίμηνο μέχρις στιγμής ανοδικό κύμα της αγοράς με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή 4.10 μμ, αρκετά ικανοποιητική άνοδο +0,88% (στις 815 μονάδες) με καλόν όγκο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης νέα υψηλά σε πολλά διεθνή χρηματιστήρια.

Δύο είναι οι σημερινές εξελίξεις στο μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ, πρώτον, το αναφερθέν νέο υψηλό πάνω από τις 800 μονάδες και, δεύτερον και κυριότερον, η άνοδος του συστημικού stop loss μας, του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών, στον πυθμένα Ρ των 770 μονάδων (κοίτα γράφημα).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 770 μονάδες, η μεσοπρόθεσμη τάση θα θεωρείται ανοδική και εμείς θα κρατάμε τις μεγάλες long θέσεις μας ελπίζοντας σε περαιτέρω, λόγω momentum, άνοδο των τιμών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΠΛΑΚΡ, ΜΥΤΙΛ, ΒΥΤΕ, ΦΡΛΚ και ΙΝΛΟΤ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΙΚΤΙΝ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος της ανόδου (>+2%), το ύψος των όγκων (>κινητού μέσου των 5 ημερών των ημερησίων όγκων) και της διαγραμματικής θέσης (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση) θεωρούμε τις ΠΛΑΚΡ και ΕΧΑΕ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει καμία μετοχή και βέβαια καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση (καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης).

Ωστόσο, αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα, σαν τον ΓΔ, νέα υψηλά περιόδου όπως οι, ΒΥΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΑΛΜΥ, ΔΕΗ, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΘ και ΠΡΟΦ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με την αναφερθείσα σηματοδότηση οι, ΕΧΑΕ, ΠΛΑΚΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΛΥΜΠ, ΚΡΙ, ΣΑΡ και ΤΕΝΕΡΓ. Προσέχουμε τις κερδοφόρων εταιριών μετοχές ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Διαβάστε τον προχθές αναρτηθέντα απολογισμό έτους 2020 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text