Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τρίτη, 5/1/21, με αρκετή ένταση αλλά πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Τρίτη, 5/1/21, με αρκετή ένταση αλλά πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Δεν μας ανησυχεί προς το παρόν η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μεν αρκετά ισχυρή (-1,40%, στις 810 μονάδες) και με αρκετούς όγκους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αλλά γίνεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.

Στο εικονιζόμενο μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ η σημερινή πτώση φαντάζει πολύ μικρή και ανίκανη να αναστρέψει την τάση, ούτε καν την βραχυχρόνια όπως δείχνει ο δείκτης 4days low που παραμένει αδιάσπαστος.
Συνεπώς, παραμένουμε σε long θέσεις ελπίζοντας σε περαιτέρω άνοδο ή σε παγίωση των κερδών του ράλι τέλους 2020 σε επίπεδα άνω των 800 μονάδων του.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά 97% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/7 ενώ 5 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και ΤΙΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με δύο, από τις losers του 2020, τις ΜΙΓ και ΟΛΥΜΠ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% (+9% και +5,17% αντίστοιχα).

Η μετοχή της ημέρας : Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την ΟΛΥΜΠ που διασπά με δύναμη την 5μηνη αντίσταση του 1,5 ευρώ αλλά η εταιρία έχει δημοσιεύσει άσχημα 9μηνα (πτώση τζίρου -44% και ζημίες).

Σήματα αγορών δίνει σήμερα, όπως αναφέραμε, η ΟΛΥΜΠ.

Βρίσκονται σε θέση κοντινή σε έγκυρη αντίσταση, δηλαδή είναι έτοιμες για σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών, οι ΚΡΙ, ΠΛΑΚΡ, ΟΛΘ, ΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤ και ΣΑΡ.

Παρά την αρκετά μεγάλη πτώση του ΓΔ έχουμε σήμερα μετοχές που σημειώνουν νέα υψηλά 8μήνου όπως τις, ΠΛΑΘ, ΟΛΥΜΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ, ΒΥΤΕ και ΚΟΥΕΣ.

Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ : σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση -4% που δεν μας εκπλήσσει μετά την 40ήμερη άνοδο +130% (!).

Θα επανέλθουμε μεθαύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text