Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν έχει καμία διάθεση σήμερα (Παρ, 8/1/21) να διορθώσει παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 8μήνου

Ο ΓΔ δεν έχει καμία διάθεση σήμερα (Παρ, 8/1/21) να διορθώσει παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 8μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η αγορά δείχνει να έχει δυνάμεις για ψηλότερα καθώς ο ΓΔ (-0,10%, στις 819 μονάδες, στις 3.40 μμ) , όπως βλέπουμε στο γράφημα, εξακολουθεί για 2η εβδομάδα να κινείται κοντά στο υψηλό έτους των 822 μονάδων αρνούμενος να διορθώσει όπως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο.

Μια διόρθωση μέχρι την μέση των 795 μονάδων της 15ήμερης διακύμανσής του ή, να το στρογγυλέψουμε, μέχρι το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων θα ήταν επιθυμητό εκ μέρους μας για να χωνέψει η αγορά το ισχυρότατο +46% ανοδικό άλμα του τελευταίου διμήνου.

Παραμένουμε λοιπόν αισιόδοξοι και bullish χωρίς καθόλου να μας ενοχλήσει μια διόρθωση του ΓΔ μέχρι τις 800 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 97% του κεφαλαίου του  αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Παρά την ελάχιστη πτώση του ΓΔ, τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ μόνον δύο μετοχές, η υπεραγορασμένη ΚΟΥΕΣ και η «ξεπεσμένη» ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΚΑΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος ανόδου και ύψος τωη όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοια διάκριση.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (οριζόμενης από 2-4 ισουψείς κορυφές)  αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΣΑΡ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠ, ΟΛΘ και ΕΧΑΕ.

Δεν είναι και λίγες οι μετοχές που σήμερα πετυχαίνουν νέα υψηλά 8μήνου και είναι οι, ΕΕΕ, ΤΙΤ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ.

Τέλος, ο υπεραγορασμένος ΔΤΡ σήμερα διορθώνει ελαφρά -1,10% στις 500 μονάδες σχηματίζοντας γύρω από αυτό το επίπεδο μια διαγραμματικά χρήσιμη 15νθήμερη ανάπαυλα.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text