Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Δευτ, 11.1.2021, σοβαρά, αλλά πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Δευτ, 11.1.2021, σοβαρά, αλλά πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ ενώ είναι μεν μεγάλη -1,90% (στις 803 μονάδες, στις 3.10 μμ) δεν διασπά καθοδικά το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων ούτε την μέση τιμή των 795 μονάδων της μηνιαίας του διακύμανσης, ενώ οι τζίροι είναι σχετικά μικροί, μικρότεροι των 60 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν πολύ μικρότερες από τον ΓΔ πτώσεις (DAX -0,70%).
Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει τις 800 μονάδες και κυρίως χάσει τις 795. Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 795 μονάδες, εμείς θα παραμένουμε αισιόδοξοι και σχεδόν πλήρεις μετοχών.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Μόνον το 1/8 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή ήπια θετικά ενώ από τις αρνητικές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ και ΒΥΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά περιόδου εντάσσοντας την συνεδρίαση σε σχηματισμό ανοδικής ανάπαυλας.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων. Ξεχωρίσαμε μόνον τις, ΚΡΙ, ΣΑΡ, ΟΛΘ και ΙΝΤΚΑ.
Δείκτης Τραπεζών : Σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση -3,80% που δεν μας εκπλήσσει μετά την εκτόξευση σχεδόν +100% του τελευταίου διμήνου. Ο ΔΤΡ σχηματίζει κάτι σαν 10ήμερη ανάπαυλα στο εύρος των 530-470 μονάδων/

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text