Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ανοίγει η αυλαία αποτελεσμάτων για τις μεγάλες αμερικανικές Τράπεζες-Τι βλέπουν οι αναλυτές

Ανοίγει η αυλαία αποτελεσμάτων για τις μεγάλες αμερικανικές Τράπεζες-Τι βλέπουν οι αναλυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοίγει η αυλαία αποτελεσμάτων για τις μεγάλες αμερικανικές Τράπεζες-Τι βλέπουν οι αναλυτές

(Πηγή: liberal.gr)

Στα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου και στον προσανατολισμό των εταιρειών για την πορεία της κερδοφορίας τους τη φετινή χρονιά στρέφεται η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να ανοίγουν τον χορό την Παρασκευή. Θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες ανάκαμψης της κερδοφορίας και της οικονομίας το 2021 μετά το πλήγμα που επέφερε η πανδημία πέρυσι;

H αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, που δίνει τον τόνο και στις υπόλοιπες, έχει ωθηθεί σε ιστορικά υψηλά από την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι τα εμβόλια κατά της πανδημίας COVID-19 θα δράσουν καταλυτικά, ανοίγοντας τον δρόμο προς την ανάκαμψη. Η προσμονή επίσης νέου δημοσιονομικού πακέτου τόνωσης της οικονομίας από τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει την αγορά μετοχών.

Όταν ανοίξουν τον χορό η Citi, η JP Morgan και η Wells Fargo την Παρασκευή για να ακολουθήσουν οι άλλες μεγάλες -Βank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs - την επόμενη εβδομάδα, στα πρωτοσέλιδα μπορεί να κυριαρχήσει η είδηση ότι η κερδοφορία των τραπεζών έπεσε έως και 40% σε ετήσια βάση την χρονιά της πανδημίας.

Οι επενδυτές όμως θα εστιάσουν στις ενδείξεις για την αναμενόμενη ανάκαμψη των κερδών το 2021. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 μπορεί να θεωρηθεί ως μία μεταβατική περίοδος πλήρης προκλήσεων αλλά η προσοχή θα είναι στραμμένη στο 2021 και στις προοπτικές βελτίωσης.

Η πανδημία οδήγησε σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων και κατά συνέπεια στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο των τραπεζών – τη διαφορά ανάμεσα στο τι χρεώνουν στα δάνεια που χορηγούν και τι πληρώνουν στα κεφάλαια που αντλούν. Η υγειονομική κρίση ανάγκασε τις τράπεζες των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μαξιλάρι προβλέψεων άνω των $65 δισ. για να καλύψουν τις αναμενόμενες επισφάλειες.

Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών έχουν σημειώσει άνοδο 35% από τις αρχές Νοεμβρίου. Έκτοτε, ξεκίνησε η διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού, το κόμμα των Δημοκρατικών κέρδισε την εξουσία στην Ουάσινγκτον υποσχόμενο πρόσθετο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επέτρεψε στις τράπεζες την επαναγορά ιδίων μετοχών, πρακτική που αυξάνει τα κέρδη ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, η Citi αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 42% στην κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου σε ετήσια βάση ενώ η Wells Fargo μείωση 39%.

 

Χρήστος Γεωργίου

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text