Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελλάκτωρ: Στο 23,33% αυξάνεται το ποσοστό της Invesco

Ελλάκτωρ: Στο 23,33% αυξάνεται το ποσοστό της Invesco

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελλάκτωρ: Στο 23,33% αυξάνεται το ποσοστό της Invesco

O κύβος ερρίφθη απο την Invesco.

Aύριο, 13/1 εκτός απροόπτου, προχωρεί στην εξάσκηση των δικαιωμάτων για το 18,5% των μετοχών της Pemaonaro και συνολικά θα διαθέτει το 23,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Εν όψει της μετοχικής μάχης της 27ης Ιανουαρίου 2021, οι εφοπλιστές κ.κ Γ. Καϋμενάκης, Δ. Μπάκος πραγματοποιούν την δεσμευτική συμφωνία την οποία είχαν συνάψει με την Pemaonaro, έτσι το επενδυτικό fund

Farallon βγαίνει εκτός της εξίσωσης.

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει για την κατασκευαστική εταιρεία η πλευρά των δυο εφοπλιστών.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με το family office της Reggeborgh, το οποίο δεν έχει ασκήσει τα δικαιώματα για τα οποία έχει ιδιωτικό συμφωνητικό με την πλευρά του κ. Λ. Μπόμπολα, η πλευρά των εφοπλιστών καταθέτει τα κεφάλαια της για να διεκδικήσει την κατασκευαστική εταιρεία.

Kαίριο ερώτημα, επίσης, εν όψει της Γενικής συνέλευσης είναι εαν η πλευρά των εφοπλιστών επιδιώξει να χρησιμοποιήσει και το.. όπλο της Δημόσιας Πρότασης.

Μετοχικά, όπως θα δούμε, η πλευρά της Invesco δύναται να συγκεντρώσει γύρω της ένα ποσοστό περί το 31%, σε αντίθεση με την πλευρά των Ολλανδών η οποία διαθέτει 14,23% και δυνητικά 26,7% των μετοχών εφόσον εξασκήσει το ποσοστό του 12,5% των μετοχών του κ. Λ. Μπόμπολα.

Το ομόλογο

Aν και η πλευρά των δυο εφοπλιστών κρατά κλειστά τα χαρτιά της εν όψει της Γενικής Συνέλευσης μια εξέλιξη στο ομόλογο ίσως να είναι ενδεικτική.

Απο τα μέσα Νοεμβρίου το ομόλογο της Ελλάκτωρ, ύψους 670 εκατ. ευρώ, λήξης 2024 (κουπόνι 6,375%) βρίσκοταν στο 85% της ονομαστικής αξίας.

Έκτοτε σημειώνει άνοδο και χθες βρέθηκε στο 91,87% της ονομαστικής αξίας.

Όπως είναι γνωστό, το ομόλογο διαθέτει ρήτρα πρόωρης εξόφλησης.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες - που δεν επιβεβαιώνονται -πρόθεση των εφοπλιστών είναι να εκδοθεί νέο ομόλογο με με το μισό επιτόκιο προκειμένου να δημιουργηθεί μια αξιόλογη ταμειακή ροή στην εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος θα απαλλαγεί απο ένα κοστοβόρο δανεισμό ο οποίος στοιχίζει 42, 7 εκατ. ετησίως.

Τι θα πράξει ο Δ. Διαμαντίδης

Μια άγνωστη παράμετρος στην εξίσωση της μάχης για την Ελλάκτωρ είναι τι θα πράξει ο εφοπλιστής Δ. Διαμαντίδης ο οποίος φέρεται να κατέχει έως και 4,9%, κατά άλλους 7,23%.

Ο εφοπλιστής, είναι φίλος με τους αδελφούς Καλλιτσάντση, καθώς τους στήριξε στην διάρκεια της διαμάχης με τους Ολλανδούς.

Έτσι, το ποσοστό της πλευράς Invesco συν το ποσοστό του κ. Δ. Διαμαντίδη αυξάνεται περαιτέρω φθάνοντας στο 30,5%- 31%.

Οι Ολλανδοί στην προσπάθεια τους να ελέγξουν μετοχικά την Ελλάκτωρ είχαν συναντηθεί με τον εφοπλιστή ζητώντας την στήριξη του, ωστόσο ο τελευταίος ορθά κοφτά είχε αποκλείσει κάθε βοήθεια προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στην αντίπαλη πλευρά, για το γεγονός ότι δεν τους στήριξε αυθωρεί και παραχρήμα.

Μένει, όμως, να αποδειχθεί κατά την Γενική συνέλευση εαν ο κ. Διαμαντίδης θα συνταχθεί τελικώς με την πλευρά Invesco – Α. Καλλιτσάντση.

 

 

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text