Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή, Τρίτης, 12/1/2021, μικρή πτώση της αγοράς, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ αρχίζει να μας προβληματίζει

Με την σημερινή, Τρίτης, 12/1/2021, μικρή πτώση της αγοράς, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ αρχίζει να μας προβληματίζει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με την σημερινή, Τρίτης, 12/1/2021, μικρή πτώση της αγοράς, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ αρχίζει να μας προβληματίζει

Παρακολουθούμε με προσοχή την αγορά καθώς ο ΓΔ με την σημερινή του πτώση (-0,60%, στις 795 μονάδες, στις 4.00 μμ)  χάνει το μισό του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 770 στις 822 μονάδες (σημεία Ρ και Β του γραφήματος) που σημαίνει ότι η ισχυρή δίμηνη ανοδική τάση τείνει να μετατραπεί σε πλευρική.

Αν ο ΓΔ κατέλθει κάτω του μέσου άξονα των 795 μονάδων του εικονιζόμενου 20ήμερου οριζόντιου καναλιού των 770-822 μον’αδων, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες καθοδικής αναστροφής του αναφερθέντος ισχυρού δίμηνου ράλι.

Προς το παρόν παραμένουμε αισιόδοξοι αλλά με αυξημένη την προσοχή μας μήπως ο ΓΔ καμφθεί προς τις  770 μονάδες (Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που αποτελεί το δικό μας stop loss).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές οι ΙΚΤΙΝ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο κάτω του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΙΓ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%..

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου - όγκων και την διαγραμματική της θέση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοια διάκριση.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου : δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Βρίσκονται κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΙΓ, ΠΛΑΙΣ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΥΜΠ, ΠΛΑΚΡ, ΚΡΙ και ΣΑΡ.

Σήμερα έχουμε δύο υψηλά εποχής, από ΠΡΟΦ και ΤΙΤ.

Καμία μετοχή δεν παρουσιάζει σήμερα αύξηση όγκων που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο  κύμα ρευστοποιήσεων (ή τοποθετήσεων).

Δείκτης Τραπεζών Με την σημερινή πτώση -1% πλησιάζει την στήριξη των 470 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου καναλιού του των 470-530 μονάδων δείχνοντας κάποια αδυναμία ή προδιάθεση για διόρθωση σε σχέση με τις μη – τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν προς το τέλος της συνεδρίασης.

 

Δείτε το διάγραμμα της 12/1/2021 εδώ

 

Λόγω τεχνικού προβήματος δεν μπορούμε να ανεβάσουμε φωτογραφία


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text