Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το παρασκήνιο για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Volton και το δάνειο της Πειραιώς

Το παρασκήνιο για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Volton και το δάνειο της Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το παρασκήνιο για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Volton και το δάνειο της Πειραιώς

Στο επίκεντρο η μεταβίβαση του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Ιnvesco Finance των Δ. Μπάκου και Ι. Καυμενάκη - Η προσπάθεια συγκέντρωσης των κεφαλαίων, της τάξης των 60 εκατ.ευρώ, που απαιτεί η συναλλαγή και η μάχη των ποσοστών

Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε χθες η μεταβίβαση του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Ιnvesco Finance, εταιρία που ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Δ. Μπάκο και Ι. Καυμενάκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης και υπάρχει το ενδεχόμενο η μεταβίβαση να γίνει σήμερα ή και τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Από τους δύο επιχειρηματίες φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συγκέντρωσης των κεφαλαίων που απαιτεί η συναλλαγή, καθώς το 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με βάση τις τρέχουσες τιμές έχει αποτίμηση της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Το επιχειρηματικό δίδυμο των Δ. Μπάκου και Ι. Καυμενάκη που δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό τομέα στη Φουτζέιρα των ΗΑΕ, ελέγχει και την «Volton Ελληνική Ενεργειακή ΑΕ». Κατά πληροφορίες η εταιρία παροχής ενέργειας φέρεται να παίρνει δάνειο 15 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς για την αγορά φωτοβολταικών πάρκων που ανήκουν στην κυριότητα των δυο επιχειρηματιών. Με αυτόν τον τρόπο το επιχειρηματικό δίδυμο ενισχύει τη ρευστότητα του και πιθανόν η συγκεκριμένη κίνηση να συνδέεται με την πρόθεση αγοράς του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που φέρουν τους Δ. Μπάκο και Ι. Καυμενάκη να έχουν ζητήσει δάνειο ή εγγυητική από την Εθνική Τράπεζα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αγορά του 18,33% από την Ιnvesco Finance θα απελευθερώσει την Faralon που είχε χρηματοδοτήσει τους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλιτσάντση για την κίνηση «change4ELLAKTOR» όπου απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του ομίλου.

Η Ιnvesco σήμερα ελέγχει 5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι αν ολοκληρώσει την απόκτηση του 18,33% για το οποίο όπως ανακοινώθηκε υφίσταται δεσμευτική συμφωνία που έληγε στις 12μμ της 12ης Ιανουαρίου 2021, θα αυξήσει το ποσοστό της περίπου στο 23,5%.

Η Reggeborgh Invest που ελέγχει άμεσα ποσοστό άνω του 14% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και έχει option για τις μετοχές του Λ. Μπόμπολα (επιπλέον 12,5%) έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Ιανουαρίου με θέμα την αλλαγή ΔΣ ενώ έχει θέσει και ζήτημα διαχειριστικού ελέγχου.

Κατά πληροφορίες οι μετοχικές ισορροπίες που φάνηκε πως διαμορφώνονται στη συνέλευση της 6ης Ιανουαρίου η οποία αναβλήθηκε, ήταν συντριπτικά υπέρ της Reggeborgh που φέρεται να συγκεντρώνει την υποστήριξη περίπου του 45% των μετόχων.

 

Πηγή: newmoney.gr - Αλέξανδρος Κασιμάτης

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text