Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 224 | Ο ΚΜΟ-200 δεν δέχεται άμεση απειλή

Ο ΚΜΟ-200 δεν δέχεται άμεση απειλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο ΚΜΟ-200 δεν δέχεται άμεση απειλή

Υπό κανονικές συνθήκες, ένας επενδυτής που ακολουθεί το “απόλυτο σύστημα” σήμερα δε θα έπρεπε να ασχολείται με τις εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά. Διαγραμματικά, η κατάσταση δείχνει πολύ καλή: Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε ανοδικά τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών (ΚΜΟ-200) πριν από δύο περίπου μήνες, ο δείκτης βρίσκεται κάπου κοντά στις 800 μονάδες, ο ΚΜΟ-200 στις 653,68 μονάδες, η απόσταση μεταξύ τους είναι 17,9%% και ουδεμία ανησυχία υφίσταται. Ο επενδυτής θα έπρεπε να περιμένει το “πλησίασμα” των δύο δεικτών, σε σαφώς ανώτερα επίπεδα από τα σημερινά, για να παρακολουθήσει την επόμενη μεταξύ τους “μάχη”. Αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, θα άρχιζε να συμβαίνει σε περισσότερους από 5 μήνες. Και βεβαίως, εμείς, θα παρακολουθούσαμε την εξέλξη για εσάς και αν κάτι συνέβαινε, θα σας ενημερώναμε εγκαίρως για να σας εκφράσουμε τις εκτιμήσεις μας. Αυτές τις “ιδανικές” καταστάσεις σκεφτόμασταν όταν γράφαμε το βιβλίο του “απόλυτου συστήματος” καταστάσεις που, βέβαια, είναι συχνές μέσα στα χρόνια.


 

Είναι κανονικές οι συνθήκες σήμερα; Δε θα λέγαμε ότι δεν είναι.
Κοιτάξτε, η καθημερινή και υπερβολική ενασχόληση με την αγορά, είναι περίπου το ίδιο με κάποιον που τον ανησυχεί υπερβολικά η υγεία του. Συχνά, ακόμη και αν χαίρει άκρας υγείας, μπορεί να βρει κάτι που θα τον ανησυχήσει και το οποίο θα του χαλάσει το κέφι του, συχνά χωρίς λόγο.

 

Ίσως, κάτι τέτοιο να είναι η μικρή ανησυχία που νιώθουμε αυτό το διάστημα και τελικά να ανησυχούμε και σας, χωρίς να υπάρχει λόγος. Αναφερόμαστε στην ανησυχία με την εξέλιξη του ΑΕΠ που διατυπώσαμε στην προηγούμενη ενότητα, καθώς και η ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο μαζικών ρευστοποιήσεων που μπορεί να προκύψουν λόγω τερματισμού των προγραμμάτων ενίσχυσης των οικονομιών, ή λόγω φόβων που προκύπτουν από την άνοδο των διεθνών αγορών. Όμως, το μεν πρώτο είναι ακόμη πολύ μακριά, το δε δεύτερο, ακόμη και αν συμβεί, θα πρόκειται για μία “ελεγχόμενη” αποσυμπίεση. Η ρότα των αγορών δεν αλλάζει έτσι εύκολα!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: