Οι 10 κορυφαίες ελληνικές startups το 2020 – Άντλησαν 115 εκατ. ευρώ
To 2020 ήταν χρονιά μεγάλων αντιθέσεων για το ελληνικό startup οικοσύστημα, καθώς είχαμε τόσο εξαιρετικές ειδήσεις όσο και κάποιες αναπόφευκτες συνέπειες λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, συνολικά αποτιμάται ως μια πολύ καλή χρονιά, καθώς η επίτευξη των τριών μεγαλύτερων εξαγορών που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.
Δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και επιπτώσεις από την πανδημία, κυρίως σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση, η ανασκόπηση της χρονιάς φέρνει μία ιδιαίτερη δυναμική για τις startups, με τις 10 κορυφαίες ελληνικές νεοσύστατες εταιρείες να συγκεντρώνουν συνολικά χρηματοδοτήσεις πάνω από 115 εκατομμύρια ευρώ και το συνολικό ποσό funding σε όλες τις startups να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ -όσο περίπου και το 2019, παρά το “πάγωμα” των επενδυτικών δραστηριοτήτων κατά το πρώτο κύμα της Covid-19. Τα στοιχεία προέρχονται από το ετήσιο report Startups in Greece του Found.ation που υποστηρίζεται από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EIT Digital, σε συνεργασία με το επενδυτικό ταμείο Velocity.Partners VC.
Οι 10 startups με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μέσα στο 2020
Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τις 10 κορυφαίες startups φέτος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Skroutz, έχοντας κλείσει μέσα στο 2020 μια πολύ μεγάλη συμφωνία με την CVC Capital Markets. Παρά το μέγεθός της και την πολυετή δραστηριότητά της στην αγορά, η Skroutz δηλώνει ακόμη «startup». Ακολουθεί η -επίσης ώριμη- Omilia που προσφέρει τεχνολογίες κατανόησης φυσικής γλώσσας σε εταιρικό επίπεδο, και στην τρίτη θέση βρίσκεται η TileDB, δημιουργός μίας universal data engine. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Netdata που διαγράφει εξαιρετική πορεία και εκτός Ελλάδας, ενώ στην πέμπτη η Navenio, εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες τοποθεσίας για εσωτερικά περιβάλλοντα μέσω mobile εφαρμογών. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Spotawheel, μια B2C πλατφόρμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στην έβδομη η Belvo, μία πλατφόρμα ανοικτής τραπεζικής. Ακολουθούν οι Plum με λύσεις αποταμίευσης ως personal assistant και Arrikto με εργαλεία για εφαρμογές υπολογιστικής μάθησης. Τέλος, στη δέκατη θέση βρίσκεται η Byrd με δραστηριοποίηση στο χώρο των logistics.



- Αντεξε στο δεύτερο lockdown η ασφαλιστική παραγωγή
- Οι 10 κορυφαίες ελληνικές startups το 2020 – Άντλησαν 115 εκατ. ευρώ
- ΕΛΒΟ: Εκκίνηση της νέας εποχής με ισραηλινή «σφραγίδα»
- Ford Motor: Αυξήθηκαν 6% οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα το 2020
- Ασφαλιστικές εταιρείες: Ο χαμένος θησαυρός των 100 δισ. ευρώ
- Ελληνικές ναυτιλιακές πρωταγωνιστούν στο ράλι της ναυλαγοράς εμπορευματοκιβωτίων
- EY : Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 23/11/2018
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
- Κακό εργασιακό περιβάλλον σε κολοσσούς με τεράστια κέρδη
- Μέρισμα: Διαχρονικά, το πιο σημαντικό στοιχείο μιας μετοχής
Σχολιάστε το άρθρο