Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τετ, 13.1.2021, πάνω από τις 800 μονάδες που είχε χάσει για μια μέρα χθες

O ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τετ, 13.1.2021, πάνω από τις 800 μονάδες που είχε χάσει για μια μέρα χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +1%  (στις 804 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), πρώτον, επανέρχεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων και, δεύτερον, αποφεύγει να διασπάσει καθοδικά τον μέσον άξονα των 795 μονάδων του 20ήμερου εύρους του, γεγονός που αν είχε συμβεί θα του πρόσδιδε μια κάπως bearish μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Εάν ο ΓΔ καταφέρει και ξεπεράσει την μέση τιμή των 810 μονάδων της διόρθωσης ΒΑ (κοίτα γράφημα), τότε θα δούμε σύντομα πιθανότατα νέα υψηλά 2021, αντίθετα, αν ο ΓΔ πισωγυρίσει διορθωτικά και διασπάσει καθοδικά τον αναφερθέντα άξονα των 795 μονάδων, τότε ενδέχεται να ακολουθήσει μια περίοδος ταλαιπωρίας.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια τις μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους και την διαγραμματική θέση, κοντά σε έγκυρη αντίσταση, καμία μετοχή δεν φαίνεται να αξίζει τέτοιο τίτλο.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Τείνουν όμως να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΑΡ, ΚΡΙ, ΟΛΘ, ΠΛΑΙΣ και ΠΛΑΚΡ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΕΛΠΕ (συσσωρεύσεις) και η ΜΠΕΛΑ (διασνομές, η μετοχή δείχνει ασθενές γράφημα με συνεχόμενες κατερχόμενες κορυφές μέσα στο 8μηνο).

Τέλος, ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ παρά την σημερινή άνοδο +2,20%, διατηρεί αδύναμη καμπύλη τιμών κοντά στο χαμηλό 30ημέρου. Θα βελτιωθεί η εικόνα του αν επανέλθει πάνω από τις 500 μονάδες (τρέχουσα τιμή 488).

Θα επανέλθουμε αύριο, πιθανόν την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text