Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ετοιμάζει δημοσιονομικό πακέτο 2 τρισ δολαρίων ο Biden για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

Ετοιμάζει δημοσιονομικό πακέτο 2 τρισ δολαρίων ο Biden για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ετοιμάζει δημοσιονομικό πακέτο 2 τρισ δολαρίων ο Biden για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

Πακέτο ύψους 2 τρισ δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού φέρεται πως ετοιμάζει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Biden κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer ανέφερε ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πακέτο ύψους 1,3 τρις δολαρίων σε αρχικό στάδιο, το οποίο στη συνέχεια θα φτάσει στα 2 τρις δολάρια, προκειμένου η αμερικανική οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Μάλιστα ο Biden αναφέρεται ότι θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη 14/1 το σχέδιο του για το πρόγραμμα εμβολιασμών και το πακέτο για την τόνωση της οικονομίας.

Τι θα προβλέπει

Στο πακέτο αυτό αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται άμεσα ποσά προς εκταμίευση προς τις αμερικανικές οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία, θα προβλέπει ασφάλιση για τους άνεργους καθώς και σημαντικές χρηματοδοτήσεις σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, π.χ. για την καλύτερη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ή άλλες επείγουσες δράσεις.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το ποσό που θα δοθεί στην κάθε αμερικανική οικογένεια, εκτιμάται ότι αυτό θα ανέρχεται σε 2.000 δολάρια και πιθανότατα, ακόμα υψηλότερα.

Δεν υπάρχει μόνο η δίκη Trump

Την ίδια στιγμή ο Biden ζήτησε χθες Τετάρτη 13/1 από τη Γερουσία να ασχοληθεί το προσεχές διάστημα με τις προτεραιότητες του προγράμματός του και όχι μόνο με τη δίκη του απερχόμενου προέδρου Donald Trump, η οποία αναμένεται να αρχίσει αφού τον διαδεχθεί, σε μία εβδομάδα.

«Ελπίζω ότι η Γερουσία θα βρει τρόπο να αντεπεξέλθει στις συνταγματικές της υποχρεώσεις όσον αφορά τη διαδικασία της παραπομπής, ενώ ταυτόχρονα θα εργάζεται για άλλες επείγουσες υποθέσεις αυτής της χώρας», τόνισε ο Biden σε ανακοίνωση του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία σήμανε την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου σε δίκη στη Γερουσία για δεύτερη φορά.

«Αυτή χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την απειλή ενός θανατηφόρου ιού ενώ η οικονομία της συνεχίζει να ασθμαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Biden.

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text