Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 224 - Ιανουάριος 2021

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 224 - Ιανουάριος 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 224 - Ιανουάριος 2021

Δείτε τα περιεχόμενα (εδώ)
Δείτε το τεύχος σε περιβάλλον flip book (εδώ)
Αγοράστε ένα μεμονωμένο τεύχος (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 224 - Ιανουάριος 2021

Διατηρώντας τη βασική θέση του ότι, η χρηματιστηριακή αγορά, μετά την “περιπέτεια” που προκάλεσε η πανδημία, εξακολουθεί να διανύει το πρώτο στάδιο μιας μακροχρόνιας φάσης ανόδου, το τεύχος Ιανουαρίου 2021 (Νο 224) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, επικεντρώνεται στην επιλογή μετοχών για το 2021. Το ζήτημα αυτό προσεγγίζεται με πρακτικούς τρόπους, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που, οι ξένοι επενδυτές και οι εγχώριοι θεσμικοί, αντιμετωπίζουν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και στη σημασία της εμπορευσιμότητας. Μέσα απ’ αυτή την οπτική, η ομάδα σύνταξης του περιοδικού, καταγράφει τις επιλογές της.

 

Στο τεύχος, επισημαίνεται το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της παράτασης των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, αναλύονται οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για “υπερθέρμανση” των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την αναμενόμενη διακοπή των προγραμμάτων στήριξης των οικονομιών, αλλά και τη συνεχιζόμενη τάση ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

 

Σε ειδικό ερευνητικό άρθρο, καταγράφονται οι ακραίες τιμές μιας ομάδας μετοχών μικρής ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης για την περίοδο 2000 έως 2020, αναλύονται ιστορικά παραδείγματα παρόμοιων καταστάσεων και περιγράφεται ο τρόπος εκμετάλλευσης των διακυμάνσεων που διαχρονικά συμβαίνουν.

 

Σε άλλα άρθρα:
Αναλύονται οι έννοιες της μακροπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης φάσης της αγοράς.

Εξετάζεται ποιό από τα δύο προκαλεί ένα ισχυρότερο συναίσθημα: Το κέρδος ή η ζημιά.

Εξετάζεται η εμπορευσιμότητα των μετοχών, με βάση τις μετρήσεις του Χρηματιστηρίου.

Καταγράφονται οι επιδόσεις 45 διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών, κατ’ έτος, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2010 - 2020 και αναλύονται οι αποδόσεις τους.

 

Και όπως κάθε μήνα, καταγράφονται νέα της χρηματιστηριακής αγοράς, στοιχεία της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας, προβλέψεις κερδών των χρηματιστηρίων του εξωτερικού, στοιχεία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, η πορεία των εκπαιδευτικών χαρτοφυλακίων του Χ&Α κ.ά..

 

Στο επόμενο τεύχος (Νο 225 - Φεβρουάριος 2020), δύο από τα κύρια θέματα θα είναι: α) Οι μακροχρόνιες επιδόσεις των εταιριών που διανέμουν μέρισμα σε τακτική βάση (στοιχεία 2000 - 2021) και β) Τα αναλυτικά μετοχικά χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και η εξέλιξή τους κατά τη διάρκεια της τριετίας 2018 - 2020.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text