Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Πέμπτης, 14/1/2021

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Πέμπτης, 14/1/2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, να βαστήξει τις 800 μονάδες

Ενώ στις 11-12 η ώρα  ο ΓΔ είχε καταφέρει να ξεπεράσει τις 810 μονάδες, από το τότε ξεκίνησε μια έντονη συμπαγής πτώση που των έφερε στις 796 μονάδες (-1,70% από το υψηλό ημέρας ή -0,70% από το χθεσινό κλείσιμο. Οι δε τζίροι κυμαίνονται σε μέτρια για την εποχή επίπεδα, 60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο. 

Η αγορά δείχνει βραχυχρόνια αδυναμία που ενδέχεται να μετατραπεί και σε μεσοχρόνια αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του Α των 796 μονάδων που συμπίπτει με τον μέσον άξονα της 40ήμερης διακύμανσης των 770-822 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 796 μονάδες, εμείς θα παραμένουμε αισιόδοξοι. Αν όμως ο ΓΔ χάσει αυτό το επίπεδο, τότε θα προετοιμαζόμαστε για ενδεχόμενες πωλήσεις που θα ξεκινήσουν εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο στοπ μας – χαμηλό 20 ημερών των 770 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο 

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού το στοπ των 770μονάδων του ΓΔ βρίσκεται πολύ μακρία από το επικείμενο σημερινό κλείσιμο.


Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 4 μετοχές δευτερευούσης σημασίας, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΠΑΠ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΚΡ, ΕΤΕ και ΜΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ταλαίπωρη ΙΝΛΟΤ που διασπά ανοδικά το υψηλό 8μήνου των 0,18 ευρώ με μεγάλους όγκους άνω των 500 χιλ τεμαχίων (τρέχουσα τιμή 1,92). 

Σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι ΙΝΛΟΤ και ο ΠΑΠ. Ο δεύτερος έκανε σήμερα σπλίτ αλλά ο τζίρος του είναι πολύ μικρός (10 χιλ ευρώ) για ημέρα ανοδικής διάσπασης υψηλού 8μήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ, ΚΡΙ, ΟΛΥΜΠ και ΜΙΓ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤ και ΟΠΑΠ. 

Η ΜΠΕΛΑ συνεχίζει με μεγάλες διανομές σήμερα, τις μεγαλύτερες της ημέρας,  την άσχημη πορεία της πλησιάζοντας την στήριξη των 12 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13 ευρώ).

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα νέα πτώση -1,20% αγγίζοντας τις 480 μονάδες από 530 προ μηνός (περίπου -10%).


Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text