Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | JP Morgan για πακέτο Μπάιντεν: Θετική έκπληξη για την οικονομία και ίσως επιστροφή κεφαλαίων από την Ασία

JP Morgan για πακέτο Μπάιντεν: Θετική έκπληξη για την οικονομία και ίσως επιστροφή κεφαλαίων από την Ασία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το σχέδιο στήριξης της οικονομίας του Τζο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως "θετική έκπληξη" από αναλυτή της JP Morgan ο οποίος εκτιμά παράλληλα ότι ίσως επιφέρει "παράπλευρες απώλειες" στις ασιατικές αγορές.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Τζέιμς Σάλιβαν επικεφαλής της μετοχικής έρευνας Ασίας της JPMorgan στο δίκτυο CNBC. "Οι περισσότεροι επενδυτές ήταν πολύ θετικοί ως όρος την Ασία και τις αναδυόμενες αγορές σε σχέση με τις ΗΠΑ" είπε ο Σάλιβαν στο CNBC "Street Signs Asia" την Παρασκευή.

"Βλέπουμε συνεχόμενες εισροές κεφαλαίων στην Ασία εδώ και καιρό", είπε, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ πιθανό" τα κεφάλαια να αρχίσουν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της ώθησης στην οικονομική ανάπτυξη από το σχέδιο του Μπάιντεν.

"Είχαμε στη διάθεσή μας ένα πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο οδήγησε σε μια ώθηση 70 μονάδων βάσης στο ΑΕΠ των ΗΠΑ", δήλωσε για την προηγούμενη πρόβλεψη.

Με το σχέδιο 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν να έρχεται πλέον σε διπλάσιο από το αναμενόμενο από την JPMorgan, ο αναλυτής είπε ότι πρόκειται για "θετική έκπληξη" για την αγορά καθώς και για τα συνολικά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text