Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Παρασκευής, 15/1/2021

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Παρασκευής, 15/1/2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με την σημερινή (Παρασκευή, 15/1/21) πτώση, αρχίζει να εμφανίζεται στο γράφημα του ΓΔ απειλή καθοδικής αναστροφής της ισχυρής δίμηνης ανοδικής τάσης

Με προσοχή παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση --0,60% ( στις 789 μονάδες, στις 3.45 μμ) και με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αφού χθες διέσπασε καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Α όπου διέρχεται και ο μέσος άξονας του μηνιαίου του εύρους, απειλεί τώρα με καθοδική διάσπαση και τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 783 μονάδες.

Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν και εμείς θα λάβουμε τα προστατευτικά μας μέτρα ως εξής :

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1%, δηλαδή κάτω των 786 μονάδων, με τζίρο μεγαλύτερο των χθεσινών 71 εκατ, το ΤΧ θα ρευστοποιήσει από όλες τις μετοχές του το 5% των θέσεων εφαρμόζοντας το σήμα του «πωλητικού προστροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδ Eurocapital, σελ 130). Οι πωλήσεις μας θα είναι πολύ περιορισμένες καθώς οι κύριοι ξένοι δείκτες Nasdaq και DAX βρίσκονται σε καθαρή ανοδική τάση. Πάντως, το  παραπάνω πωλητικό σήμα στον ΓΔ θα είναι δύσκολο να δοθεί σήμερα καθώς οι σημερινοί τζίροι δύσκολα θα ξεπεράσουν των χθεσινούς των 71 εκατ.

 

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα 7/8 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ μόνον δύο δευτερευούσης σημασίας μετοχές, οι ΕΥΑΠΣ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, πάλι μικρής σημασίας, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ήταν το πρωί η ΙΝΛΟΤ με limit up +20% που τώρα περιορίστηκε στο +4,14% και άρα, δε μπορεί να θεωρηθεί «μετοχή της ημέρας».

Νέα υψηλά έτους : πετυχαίνει μόνον η ΙΝΛΟΤ αλλά με μαύρο κηροπήγιο γιατί, όπως είδαμε, το άνοιγμα βρίσκεται πολύ ψηλότερα του τρέχοντος.

Παρά την σημερινή γενική πτώση, αρκετές μετοχές βρίσκονται κοντά σε αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου, έτοιμες να δώσουν με μια μικρή άνοδο σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών και είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΚΡΙ, ΟΛΥΜΠ. ΣΑΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΛΑΙΣ, ΠΛΑΚΡ και ΟΛΘ.

Σήματα βραχυμεσοπρόθεσμων πωλήσεων δίδονται σήμερα στην ΕΥΑΠΣ με μάλιστα μεγάλους όγκους 90 χιλ τεμαχίων και πτώση -4,20% μέχρις στιγμής.

Ο ΔΤΡ βαστιέται καλά σήμερα πάνω από την στήριξη-ΧΚ40 των 470 μονάδων με τρέχουσα μεταβολή -0,10%, στις 475 μονάδες. Εμείς που δεν κατέχουμε τραπεζικές μετοχές, χαιρόμαστε να βρίσκονται αυτές σε ανοδική τάση διότι, όσο νάναι,  επηρεάζουν τον ΓΔ και το γενικό κλίμα.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text