Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Δευτέρας, 18/1/2021

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Δευτέρας, 18/1/2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 18.1.2021) η διολίσθηση του ΓΔ προς το  χαμηλό 20 ημερών των 770 μονάδων

Μέτρια χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή μεταβολή -0,30% (787 μονάδες στις 4.20 μμ) και μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αρχίζει να προσεγγίζει τον ΕΚΜΟ30 των 782 μονάδων τον οποίον αν σπάσει καθοδικά, τότε η μεσοβραχυχρόνια τάση της αγοράς θα αναστραφεί καθοδικά και οι πιθανότητες καθοδικής αναστροφής και της πιο σημαντικής μεσοπρόθεσμης τάσης θα αυξηθούν.

Μέχρι τότε έχουμε καιρό. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε αναμονή.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) καθώς η σηματοδοτρια πωλήσεων γραμμή, το Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών, βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, σε απόσταση 2,50% επί της τιμής του ΓΔ, από την τρέχουσα δραστηριότητα τιμών.

 

Μετοχές

Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση. Οι πτωτικές μετοχές είναι σχεδόν 4πλάσεις των ανοδικών αλλά μόνον μια μετοχή, η ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με επίσης μια, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ημέρα ανάπαυλας θυμίζει η σημερινή και γι αυτό δεν βρίσκουμε κάποια μετοχή που να εντυπωσιάζει με την άνοδό της. Η ΙΝΛΟΤ έχει φύγει πολύ προς τα πάνω και οι σημερινοί όγκοι της δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο της Παρασκευής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ, ΚΡΙ, ΟΛΥΜΠ και ΙΝΤΚΑ. Οι ΣΑΡ και ΚΡΙ κατασκευάζουν βάση στα τρέχοντα επίπεδα επί αρκετούς μήνες που σημαίνει ότι ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση πιθανόν να γεννήσει μεγάλα κέρδη.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ομοίως, μεγάλους όγκους παρουσιάζει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ.

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει πτώση -1,10%, τριπλάσια του ΓΔ, πλησιάζοντας παρά 3 μονάδες την στήριξη-χαμηλό μήνα των 470 μονάδων. Δηλαδή οι τράπεζες είναι οι πιο πρόθυμες για καθοδική διάσπαση ΧΚ20.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text