Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Τρίτης, 19/1/2021

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Τρίτης, 19/1/2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, πάνω από τις 800 μονάδες και σε σχεδόν πλήρως ανοδική τάση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,90% (στις 802 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριους όμως τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και ασθενείς επιβεβαιώσεις από τους ευρωπαϊκούς δείκτες που κατά μέσον όρον κυμαίνονται σήμερα πλευρικά λίγο κάτψ από τα υψηλά έτους 2021.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ επανήλθε πάνω από την μέση τιμή των 795 μονάδων του 40ημερου εύρους του και πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μνάδων διώχνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη καθοδική αναστροφή της αγοράς.

Θα επανέλθει δε πλήρως η ανοδική τάση και η αισιοδοξία μας αν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλότερο ενδοημερήσιο υψηλό των 811 μονάδων του 4ημέρου εύρους του, ενώ αντίθετα, θα προβληματιστούμε αν ο ΓΔ πισωγυρίσει σε επίπεδα κάτω του κυλιόμενου πυθμένα Α των 787 μονάδων.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG


Στρατηγική για  το κλείσιμο

Διατηρούμε και σήμερα την υψηλή μετοχική μας έκθεση.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 8 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΠΛΑΚΡ, ΜΙΓ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ιδιαίτερα. Μόνον μερικώς οι τραπεζικές με τον ΔΤΡ να κερδίζει +4,55% απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη στήριξη των 470 μονάδων (τρέχουσα τιμή 490).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αυτές που προσπαθούν εδώ και αρκετές εβδομάδες : ΟΛΥΜΠ, ΙΝΤΚΑ, ΣΑΡ, ΠΛΑΙΣ και ΚΡΙ.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους, γεγονός όχι ευπρόσδεκτο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text