Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Σχόλιο Τρίτης, 19/1/2021
Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, πάνω από τις 800 μονάδες και σε σχεδόν πλήρως ανοδική τάση
Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,90% (στις 802 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μέτριους όμως τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και ασθενείς επιβεβαιώσεις από τους ευρωπαϊκούς δείκτες που κατά μέσον όρον κυμαίνονται σήμερα πλευρικά λίγο κάτψ από τα υψηλά έτους 2021.
Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ επανήλθε πάνω από την μέση τιμή των 795 μονάδων του 40ημερου εύρους του και πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μνάδων διώχνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη καθοδική αναστροφή της αγοράς.
Θα επανέλθει δε πλήρως η ανοδική τάση και η αισιοδοξία μας αν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλότερο ενδοημερήσιο υψηλό των 811 μονάδων του 4ημέρου εύρους του, ενώ αντίθετα, θα προβληματιστούμε αν ο ΓΔ πισωγυρίσει σε επίπεδα κάτω του κυλιόμενου πυθμένα Α των 787 μονάδων.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Διατηρούμε και σήμερα την υψηλή μετοχική μας έκθεση.
Μετοχές
Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 8 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΠΛΑΚΡ, ΜΙΓ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.
Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ιδιαίτερα. Μόνον μερικώς οι τραπεζικές με τον ΔΤΡ να κερδίζει +4,55% απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη στήριξη των 470 μονάδων (τρέχουσα τιμή 490).
Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.
Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αυτές που προσπαθούν εδώ και αρκετές εβδομάδες : ΟΛΥΜΠ, ΙΝΤΚΑ, ΣΑΡ, ΠΛΑΙΣ και ΚΡΙ.
Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους, γεγονός όχι ευπρόσδεκτο.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.

- Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023) με μικρή πτώση λίγο κάτω του υψηλού έτους των 1133 μονάδων το οποίο είχε σπάσει ανοδικά στο σημερινό άνοιγμα.
- Ο ΓΔ σε ανοδική τάση, πλησιάζει σήμερα (Τετ, 10-5-2023) το υψηλό έτους των 1133 μονάδων
- Ο ΓΔ κινείται σήμερα, Τρίτη, 9/5/23, με μικρή άνοδο πολύ κοντά στα υψηλά 2023
- Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Δευτ, 8/5/23) ανοδικά το υψηλό Απριλίου και οδεύει προς το υψηλό έτους
- Αποτελέσματα δωδεκαμήνου 2022 εισηγμένων εταιριών με εμπορεύσιμες μετοχές
- Ο ΓΔ σήμερα (Παρ, 5.5.23) ανακτά τις 1100 μονάδες και λογικά οδεύει προς το υψηλό έτους των 1133 μονάδων
- Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023), να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 1100 μονάδων
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο