Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | IATA: Καλεί την Κομισιόν να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

IATA: Καλεί την Κομισιόν να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
IATA: Καλεί την Κομισιόν να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάλεσε όλους τους κλάδους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξουν την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 το οποίο θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη χωρίς να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.

Σε ανοικτή επιστολή προς την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο γενικός διευθυντής της IATA, Alexandre de Juniac καλεί όλες τις χώρες της Ε.Ε. να συντονίσουν τις πολιτικές τους προκειμένου η Ευρώπη να αποκομίσει και πάλι τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από την ελευθερία των μετακινήσεων, ξεκινώντας με όσους έχουν εμβολιαστεί.

"Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη θα πρέπει να υιοθετηθεί επειγόντως από την Κομισιόν και όλα τα κράτη μέλη", αναφέρει ο de Juniac. "Οι εμβολιασμοί είναι το βασικό κλειδί για να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη. Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις την απαραίτητη εμπιστοσύνη ώστε να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα τους, αλλά και οι επιβάτες για να πετάξουν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας".

Η πρόταση προβλέπει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα συμβάλει στην "επανεκκίνηση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποτελεί την βάση για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση", αναφέρει.

Τονίζει εξάλλου ότι η απαίτηση για την επανεκκίνηση των αερομεταφορών με ασφάλεια είναι πιο επείγουσα από ποτέ ενόψει των νέων lockdowns και ταξιδιωτικών περιορισμών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σημειώνει τέλος ότι η πρόταση του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό μπορεί να είναι αποφασιστικός παράγοντας. "Η πρόοδος για την εξάλειψη ή μείωση των μέτρων καραντίνας μπορεί να γίνει χωρίς πρωτόκολλα ελέγχων. Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι οι κυβερνήσεις να ξεκινήσουν να συνεργάζονται πολύ πιο αποτελεσματικά. Μονομερείς κυβερνητικές δράσεις μπόρεσαν πολύ γρήγορα να διαλύσουν την παγκόσμια συνδεσιμότητα. Για να την ξαναχτίσουμε θα χρειαστούμε συντονισμό".

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text