Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τετ, 20/1/2020) με λίγες δυνάμεις (τζίρο) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τετ, 20/1/2020) με λίγες δυνάμεις (τζίρο) να ανακτήσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Κάτω των προσδοκιών μας είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, ενώ το πρωί είχε φτάσει και τις 806 μονάδες και ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σαφώς ανοδικά, αυτή τη στιγμή, μετά από το προ ολίγου ενδοημερήσιο χαμηλό των 796 μονάδων βρίσκεται τώρα στις 798 (-0,15%, στις 3.30 μμ), αδυνατώντας να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

 

Ωστόσο, ο ίδιος δείκτης κινείται στο άνω μισό του 40ήμερου εύρους του, δηλαδή άνω των 795 μονάδων και, πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα του Ε των 787 μονάδων δείχνοντας ότι δεν έχει χάσει την ανοδική του δυναμική.

 

Θα μείνουμε ευχαριστημένοι από την σημερινή συνεδρίαση αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες και ανήσυχοι αν κλείσει κάτω από ον κυλιόμενο πυθμένα των 787 μονάδων (είναι λίγο απίθανο το δεύτερο).

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 97% με μετοχές ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ δυο μετοχές, η ΦΡΙΓΟ και η ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο ου -3%.

 

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδό της + τους όγκους της + την διαγραμματική της θέση.

 

Μεσοβραχυπρόθεσμα σήματα αγορών δίνει σήμερα ο ΜΥΤΙΛ με ανοδική διάσπαση διπλής τοπικής κορυφής.

 

Σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών (που είναι πολύ πιο σημαντικά από τα μεσοβραχυχρόνια) τείνουν να δώσουν οι προσπαθούσες εδώ και πολλές εβδομάδες ΣΑΡ, ΚΡΙ και ΠΛΑΚΡ.

 

Καμία μετοχή δεν σήκωσε σήμερα όγκους μειώνοντας έτσι την σημασία της σημερινής γενικά συνεδρίασης.

 

Τέλος ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο +0,50% πλησιάζοντας τον μέσον άξονα των 500 μονάδων του 40ήμερου εύρους του. Τελικά, οι τράπεζες, όσο προβληματικές θεμελιακά κι αν είναι, δίνουν το στίγμα της τάσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Θα επανέλθουμε αύριο λίγο μετά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text